ΑρχικήΤοπικά ΝέαΓενική απεργία σε ολόκληρη τη χώρα

Γενική απεργία σε ολόκληρη τη χώρα

Συγκέντρωση σήμερα στις 11 στο νοσοκομείο Ρόδου

«Παραλύει» σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η χώρα καθώς πραγματοποιείται η εικοσιτετράωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, η κινητοποίηση αναμένεται να είναι από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας.

Στη Ρόδο, σύμφωνα με τα μηνύματα από τα Συνδικάτα και τους Συλλόγους, εκτιμάται ότι επίσης η κινητοποίηση θα έχει μαζικό χαρακτήρα. Όπως ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ), από τα 25 Σωματεία-μέλη του, τα 21 έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν, όπως και Σύλλογοι και άλλοι φορείς. 

Σημειώνεται ότι στην απεργία έχουν συντονιστεί και συμμετέχουν οι πέντε δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, όπως και εκείνες των τεχνικών και λοιπού προσωπικού των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην περιοχή μας, όμως, αυτή η απεργιακή κινητοποίηση προσλαμβάνει και έναν άλλο χαρακτήρα, αφού επελέγη η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί, συμβολικά, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου της Ρόδου, στις 11:00 σήμερα το πρωί.

Ο λόγος είναι ο προφανής: οι εργαζόμενοι και μη και ο κόσμος του νησιού γενικότερα, που επίσης αναμένεται να δώσει το «παρών», θέλουν να διατρανώσουν ότι το νούμερο ένα θέμα που μας «καίει» είναι η κατάσταση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος και γενικά των δημόσιων δομών υγείας στην περιοχή μας.

Σ’ αυτό προστίθενται βέβαια η ακρίβεια, το ενεργειακό, οι μισθοί αλλά και το πάγιο αίτημα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img