ΑρχικήΤοπικά ΝέαΣταυρούλα Σεθ: Υπάρχουν παιδιά που έχουν κακοποιηθεί στη Ρόδο και οι δράστες...

Σταυρούλα Σεθ: Υπάρχουν παιδιά που έχουν κακοποιηθεί στη Ρόδο και οι δράστες είναι ακόμη στο απυρόβλητο

«Υπάρχουν στη Ρόδο  παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση . Ακόμη δεν έχουν γίνει  μηνύσεις και δεν  έχουν διωχθεί οι υπαίτιοι» δήλωσε σήμερα στον sky η παιδοψυχολόγος κ.Σταυρούλα  Σέθ.

«Δεν υπάρχει το κατάλληλο δίκτυο ειδικών ούτε στο επίπεδο της διάγνωσης. Χρειάζεται   να υπάρχει ένα δίκτυο που να χειρίζεται τις υποθέσεις αυτές. Τις περισσότερες φορές κανείς δεν προβαίνει σε καταγγελία ειδικά  όταν οι κακοποιήσεις είναι από το οικογενειακό περιβάλλον . Ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα δείχνουν πως είναι  δύσκολο να αποκαλυφθούν  οι  υπαίτιοι », είπε η κ. Σέθ.

Η κ. Σέθ μίλησε για την ψυχολογία των παιδιών που  δεν αντιλαμβάνονται τι τους συμβαίνει.

«Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιος  ένα παιδί  και να μην αναγνωρίζει πως συμβαίνει κάτι κακό.  Συνήθως αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα  στα παιδιά τα κάνουν συνενόχους.  Πρέπει τα παιδιά να προστατεύονται», είπε.

Μπορεί βέβαια τα παιδιά να μην αντιλαμβάνονται  όπως είπε τι συμβαίνει αλλά παρουσιάζουν προβλήματα.

« Ένα παιδί που έχει δεχθεί κακοποίηση φαίνεται ότι δεν είναι καλά. Εχει μόνιμο άγχος είναι τρομαγμένο και έχει εφιάλτες», τόνισε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν τέτοια περιστατικά στη Ρόδο είπε:

«Έχω παιδιά που έχουν υποστεί τέτοια πράγματα. Ακόμη δεν έχουν γίνει  μηνύσεις και δεν  έχουν διωχθεί οι υπαίτοιοι»

Όσο για τις καταγγελίες είπε ότι γίνονται από δικηγόρους το Χαμόγελο του Παιδιού και κοντινούς συγγενείς.  Κάποιοι όμως φοβούνται όπως τόνισε να καταγγείλουν ένα περιστατικό γιατί φοβούνται για το που θα  καταλήξουν τα παιδιά.

«Αυτό το μήνα  έχει δημιουργηθεί μια γραμμή υποστήριξης για να λαμβάνουν  βοήθεια δάσκαλοι και προπονητές για να διαχειρίζονται το κάθε περιστατικό. Το θέμα δεν είναι μόνο να μιλούν τα παιδιά   με τις αρχές αλλά και το πως προσεγγίζεται το περιστατικό».

Η ομαλοποίηση της κατάστασης έρχεται όταν απομακρύνεται ο δράστης από το περιβάλλον του παιδιού

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img