ΑρχικήΤοπικά ΝέαΚόρη και εγγονός θα δικαστούν για τον θάνατο 85χρονου στην Ιαλυσό

Κόρη και εγγονός θα δικαστούν για τον θάνατο 85χρονου στην Ιαλυσό

#image_title

Η υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 85χρονου στην Ιαλυσό, τον Νοέμβριο του 2015, πρόκειται να εκδικαστεί στις 6 Φεβρουαρίου, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και οπλοχρησία από κοινού, είναι η 65χρονη κόρη και ο 39χρονος εγγονός του άτυχου ηλικιωμένου.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 2 Νοεμβρίου 2015 στην Ιαλυσό στο σπίτι όπου διέμενε ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και υπέκυψε στα τραύματα του, το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου 2015.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί αιμόφυρτος στο σπίτι του, έχοντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα του, ωστόσο εκείνο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να χάσει τη μάχη για τη ζωή ήταν ο τραυματισμός του στο ήπαρ.

Σε βάρος της κόρης και του εγγονού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορία για την οποία συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή, Μανώλη Κουτσούκο και Ιωάννη Κούκουλα απολογήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου 2015 και αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τους τρεις φορές τον μήνα (1η, 11η και 21 κάθε μήνα) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και την καταβολή εγγυοδοσίας 5000 ευρώ έκαστος.

Ωστόσο, μετά την κατάληξη του 85χρονου, η κατηγορία τροποποιήθηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για την οποία οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν εκ νέου τον Μάρτιο του 2016.
Μητέρα και γιος επανέλαβαν τα όσα και στην πρώτη απολογία τους είχαν δηλώσει, αρνούμενοι κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται, ενώ είχαν αναφερθεί στο περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης που έχει γίνει για τον θάνατο του 85χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική προέκυψε ότι ο θάνατος του 85χρονου και η πολυπλοκότητα των τραυματισμών του, οφείλονται στην πτώση του από ύψος και από τάση αυτοχειρίας, λόγω της διαταραχής εκ της οποίας έπασχε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής «τα τραύματα που διαπιστώθηκαν εξωτερικώς στο θώρακα και το επιγάστριο έχουν προκληθεί από νύσσον και τέμνον όργανο. Η συνολική εικόνα των ανωτέρω τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση – κατανομή) είναι ενδεικτική πρόκλησης από το ίδιο το άτομο στο πλαίσιο απόπειρας αυτοχειρίας». Αυτό το γεγονός επεσήμαναν οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι και είχαν δηλώσει πως ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους καταλογίζονται.

Οι αντιφάσεις και οι συλλήψεις
Όπως δημοσιοποίησε η «Ροδιακή», οι δύο φερόμενοι ως δράστες είχαν «κλειδωθεί» από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και τους είχαν προσαγάγει, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι μητέρα και γιος φέρονται να υπέπεσαν σε αντιφάσεις για το τι είχε συμβεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 στο σπίτι του 85χρονου παππού, όμως ουδείς έχει αποδεχτεί τα όσα τους καταλογίζονται.

Ειδικότερα ο 39χρονος εγγονός φέρεται να κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς ότι περίπου στις 2 τα ξημερώματα άκουσε την γιαγιά του να διαπληκτίζεται με τον παππού του και με παρότρυνση της συζύγου του πήγε στο σπίτι τους, όπου και τους είπε να ησυχάσουν.

Σύμφωνα πάντα με τον 39χρονο, ο 85χρονος πήγε στο δωμάτιο του και εκείνος έμεινε και συζήτησε λίγο με την γιαγιά του και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του και κοιμήθηκε.

Ο παππούς του συνέχιζε να φωνάζει και περίπου 45 λεπτά αργότερα, η σύζυγος του είπε στον 39χρονο ότι άκουσε μουγκρητά και κάποιον να καλεί βοήθεια, οπότε και του ζήτησε να πάει να δει τι συμβαίνει.
Τότε ο 39χρονος είπε ότι μπήκε ξυπόλητος στο διαμέρισμα των παππούδων του και εκεί βρήκε τη γιαγιά να φωνάζει ότι ο παππούς σφάχτηκε, ενώ υπήρχαν κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι του καναπέ και το κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας του.

Όπως είπε ο 39χρονος είδε τον 85χρονο να είναι ξαπλωμένος στην πίσω αυλή αιμόφυρτος και να καλεί σε βοήθεια και αμέσως έσπευσε ενημερώσει την μητέρα του, ενώ κάλεσε από το κινητό τηλέφωνο και το ΕΚΑΒ.

#image_title

Επίσης πήρε την κουβέρτα που του έδωσε η μητέρα του και σκέπασε τον 85χρονο.
Από την πλευρά της η 65χρονη μητέρα και κόρη του θύματος είχε πει στους αστυνομικούς ότι περί τις 2.30 τα ξημερώματα άκουσε κάποιον να καλεί βοήθεια και αμέσως χτύπησε την πόρτα του διπλανού διαμερίσματος. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε ο γιος της, ο οποίος και της είπε ότι ο 85χρονος είναι στην πίσω αυλή μέσα στα αίματα και πως είχαν καλέσει ασθενοφόρο.

Τότε η 65χρονη πήγε στο διαμέρισμα και άρχισε να φωνάζει στην μητέρα της θεωρώντας την υπεύθυνη για την κατάσταση που είχε φθάσει ο 85χρονος. Η ηλικιωμένη γυναίκα, σύμφωνα με την κατηγορούμενη, είπε πως ο παππούς είχε στρέψει δύο μαχαίρια που κρατούσε προς το στήθος του και στη συνέχεια έφυγε για το υπνοδωμάτιο.

Η 65χρονη είχε πει επίσης πως ο γιος της, της ζήτησε μία κουβέρτα για να σκεπάσει τον ηλικιωμένο, ενώ όταν τον πήρε το ασθενοφόρο εκείνη πήγε στο δωμάτιο του παππού, μάζεψε τα ματωμένα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες και τα έβαλε στο πλυντήριο να πλυθούν.

Ο καβγάς με την γιαγιά
Ωστόσο σημαντικό στοιχείο στη δικογραφία είναι η κατάθεση που είχε δώσει στους αστυνομικούς η 88χρονη σύζυγος του θύματος, η οποία και είχε δηλώσει ότι τόσο ο εγγονός της, όσο και η κόρη της βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, το μοιραίο εκείνο βράδυ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα (που πλέον έχει πεθάνει), είχε πει ότι το βράδυ εκείνο σημειώθηκε έντονο λεκτικό επεισόδιο μεταξύ της ίδιας και του 85χρονου ο οποίος μάλιστα της επιτέθηκε, την έπιασε από το λαιμό και λέγοντας της ότι θα την σκοτώσει πήρε στα χέρια του ένα διακοσμητικό κοχύλι και την χτύπησε στο κεφάλι, ενώ την πέταξε και κάτω.

Τότε η 88χρονη άρχισε να καλεί τον εγγονό της σε βοήθεια, ο οποίος πράγματι πήγε την σήκωσε από το πάτωμα και την βοήθησε να ξαπλώσει. Ο 39χρονος εγγονός μίλησε λίγη ώρα μαζί της και η 88χρονη είχε πει ότι του εξιστόρησε τι είχε συμβεί και τι επιχείρησε να κάνει ο παππούς.

Τότε ο 39χρονος μπήκε στο δωμάτιο του ηλικιωμένου και παρά το γεγονός ότι η γυναίκα δεν είχε οπτική επαφή, δήλωσε στους αστυνομικούς πως άκουσε φασαρία μεταξύ του εγγονού, του παππού αλλά και της 65χρονης κόρης της, την οποία δεν κατάλαβε πότε μπήκε στο σπίτι.

Η φασαρία διήρκησε περίπου 20 λεπτά και αμέσως μετά άκουσε την κόρη της να λέει για τα αίματα που υπήρχαν στο δωμάτιο, ενώ την είδε να παίρνει τα ρούχα και να βγαίνει από το δωμάτιο. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πει επίσης πως λίγη ώρα αργότερα άκουσε και πάλι φωνές και τότε ο εγγονός της, της είπε πως ο 85χρονος βρέθηκε κατακρεουργημένος στην πίσω αυλή, ενώ λίγο αργότερα ήρθε το ασθενοφόρο και τον πήρε.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε έρευνες που έγιναν στον χώρο του περιστατικού και τις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία (3) μαχαίρια και ενδύματα που έφεραν εμφανείς κηλίδες αίματος. Σε ότι αφορά τον 85χρονο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών που τον εξέτασαν στο νοσοκομείο της Ρόδου έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο αλλά και χτυπήματα από «νύσσον όργανο» στον θώρακα, την κοιλιά και άλλα σημεία του σώματος του.

ΠΗΓΗ ΡΟΔΙΑΚΗ

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img