ΑρχικήΤοπικά ΝέαΩς μέλη εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται 3 αλλοδαποί και ένας Έλληνας

Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται 3 αλλοδαποί και ένας Έλληνας

#image_title

Για συνολικά εννέα αδικήματα θα βρεθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τρεις αλλοδαποί και ένας έλληνας οι οποίοι κατηγορούνται ότι ανήκουν σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε από τη γείτονα χώρα παράνομους μετανάστες, τους έβρισκε κατάλυμα στο νησί μας και φρόντιζε για την προώθηση τους στην ενδοχώρα.

Πρόκειται για δύο Τούρκους, ηλικίας 35 ετών που φέρονται ως τα άτομα που έκαναν τη μεταφορά από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, έναν 68χρονο έλληνα ιδιοκτήτη καταλύματος στο οποίο φέρονταν να διέμεναν οι παράνομοι μετανάστες “safe house” και έναν 40χρονο από τη Συρία ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που έβρισκε τα “safe house”. Στη συνέχεια μετέφερε εκεί τους παράνομους μετανάστες. Μάλιστα ο 40χρονος φέρεται ως αρχηγικό μέλος στην οργάνωση, σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που είχε διαλευκάνει την υπόθεση, τον Οκτώβριο του 2021.

Στην ίδια υπόθεση φερόταν να εμπλέκεται και ένας ακόμη έλληνας, ιδιοκτήτης καταλύματος ο οποίος όμως έχει απεβιώσει και έτσι έχει παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του.


Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για:
Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (όλοι οι κατηγορούμενοι)

#image_title


Παράνομη μεταφορά από το εξωτερικό κατά συρροή πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, κατά συναυτουργία, με σκοπό την κερδοσκοπία, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (1ος και 2ος κατηγορούμενος) και κατ’ επάγγελμα (2ος κατηγορούμενος)
Διευκόλυνση μεταφοράς κατά συρροή πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα και κατά κατ’ εξακολούθηση (4ος κατηγορούμενος)


Εξασφάλιση καταλύματος για απόκρυψη κατά συρροή πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα και κατά κατ’ εξακολούθηση (3ος κατηγορούμενος)


Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία πλοίων, πράξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο (1ος και 2ος κατηγορούμενος)
Απείθεια (1ος και 2ος κατηγορούμενος)

Παράνομη είσοδο στη χώρα (1ος και 2ος κατηγορούμενος)
Κατοχή πλαστού διαβατηρίου και πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου (4ος κατηγορούμενος)
Παράνομη οπλοκατοχή μαχαιριού (4ος κατηγορούμενος)
Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, τα χρονικά διαστήματα που φέρονται να διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι, τα παραπάνω αδικήματα είναι από τις 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου 2021.


Δύο ημέρες αργότερα (18 Οκτωβρίου 2021) εκδόθηκε και ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος όπου γνωστοποιούνταν λεπτομέρειες για την υπόθεση και φυσικά οι συλλήψεις συνολικά πέντε ατόμων (περιλαμβάνονταν και αυτός που απεβίωσε).


Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν «για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο, προέβησαν τα στελέχη μικτού κλιμακίου της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).


Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους (Α.Λ.Σ.) σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., όπου στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν και ακινητοποίησαν ανωτέρω ταχύπλοο, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων άλλα και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, διότι το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Στη συνέχεια περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιβίβασε όλους τους επιβαίνοντες από το ανωτέρω ταχύπλοο, δυο (02) διακινητές και είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς, ενώ το ρυμούλκησε ασφαλώς στον λιμένα ν. Ρόδου όπου και κατασχέθηκε.


Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, προέκυψε ότι ηγετικό στέλεχος του ανωτέρω κυκλώματος φέρεται να είναι 40χρονος αλλοδαπός (από τη Συρία), κάτοικος Ρόδου. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και επισταμένων ερευνών από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και της ΔΑΠΘΑΣ, ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο προαναφερόμενος συλληφθείς φέρεται ότι συντόνιζε σε συνεργασία με τους διακινητές στην Τουρκία, την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στη Ρόδο και φρόντιζε για την παραλαβή και μεταφορά τους σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, οι οποίες λειτουργούσαν ως ”safe house”, προκειμένου να τους αποκρύψουν από τις διωκτικές αρχές, ώστε να μην καταγραφούν.


Έπειτα από τη διενέργεια νομότυπης κατ’ οίκον έρευνας σε δύο (02) καταλύματα εντοπίστηκαν – μεταξύ άλλων, εννέα (09) αλλοδαποί στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, των οποίων την παράνομη μεταφορά είχε συντονίσει ο ανωτέρω 40χρονος αλλοδαπός (από τη Συρία), ενώ οι δύο (02) ημεδαποί ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν.

#image_title

Από τη διενέργεια νομότυπης κατ’ οίκον έρευνας στην οικία του 40χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) Ένα (01) αμφιβόλου γνησιότητας διαβατήριο της Αλβανίας, με στοιχεία τρίτου προσώπου.
β) Μία (01) αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητα της Ιταλίας με στοιχεία τρίτου προσώπου.
γ) Δύο (02) αμφιβόλου γνησιότητας Υπηρεσιακά Σημειώματα Ελευθέρωσης Α.Τ. της ημεδαπής με στοιχεία τρίτων προσώπων.
δ) Μία (01) αμφιβόλου γνησιότητας βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου Covid-19, με στοιχεία τρίτου προσώπου.


ε) Mία (01) αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητα της αλλοδαπής.
στ) Ένα (01) απόκομμα ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από Πειραιά για Ρόδο, με στοιχεία τρίτου προσώπου.


ζ) Τέσσερα (04) εμβάσματα μεταφοράς χρημάτων, διαφόρων χρηματικών ποσών συνολικής αξίας 3.754 ευρώ.
η) Ένα (01) έμβασμα μεταφοράς χρηματικού ποσού αξίας 92,00 ευρώ.
θ) Ένα (01) έμβασμα μεταφοράς χρηματικού ποσού αξίας 270 ευρώ.


ι) Φωτοαντίγραφο κράτησης τριών (03) αεροπορικών εισιτηρίων τρίτων προσώπων, από το αεροδρόμιο Ρόδου με προορισμό το αεροδρόμιο Αθηνών.
ια) Δύο (02) τετράδια τα οποία περιέχουν σημειώσεις με πλήθος ονομάτων τρίτων προσώπων, στα οποία αντιστοιχούσαν διάφορα χρηματικά ποσά.
ιβ) Εννέα (09) συσκευές κινητών τηλεφώνων.


ιγ) Ένα (01) πτυσσόμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 19 cm.
ιδ) Δύο (02) κάρτες κινητής τηλεφωνίας.
ιε) Τρεις (03) κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας.
ιστ) Δύο (02) κάρτες κινητής τηλεφωνίας, με αποσπασμένες τις κάρτες sim.
ιζ) Τρεις (03) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου τρίτου προσώπου.

ιη) Τρεις (03) κάρτες τραπεζικών αναλήψεων τρίτων προσώπων.
ιθ) Ένα (01) βιβλιάριο τραπέζης.
κ) Μία κάρτα τραπέζης στοιχείων λογαριασμού.
κα) Φωτοαντίγραφο πράξης προσφυγής. 

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img