ΑρχικήΤοπικά ΝέαΑ.Γεωργιάδης : Νομικά είναι σχεδόν αδύνατη η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ...

Α.Γεωργιάδης : Νομικά είναι σχεδόν αδύνατη η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα όπως την ξέραμε !

#image_title

Η   επαναφορά  των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα  όπως την ξέραμε   είναι  νομικά σχεδόν   αδύνατη.

Αυτό  αποκάλυψε  μιλώντας σήμερα στον Sky   ο υπουργός Ανάπτυξης  και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης .

«Στα νησιά πρέπει να  υπάρχει μικρότερο ΦΠΑ για να πωλούνται  και  τα προϊόντα  αναλογικά φθηνότερα. Το είχατε μειωμένο το ΦΠΑ και  το έδωσε  ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώτο μήνα που έγινε κυβέρνηση με τον Γ. Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών  . Θυμάμαι πολύ καλά το σοκ, που  έπαθα  στις εκλογές του 2015. Δεν μπορούσα να πιστέψω, πως τα Δωδεκάνησα που έχασαν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ  τότε στις εθνικές εκλογές . Οι προηγούμενες κυβερνήσεις « έτρωγαν ξύλο» από τους δανειστές για να μην χαθεί το ειδικό καθεστώς.  Ξέρετε τι πέρασα εγώ τη νύχτα που χάθηκαν οι  μειωμένοι συντελεστές από το ΣΥΡΙΖΑ ;Αξιωματούχος της ΕΕ με ειρωνεύτηκε  με μήνυμα στο κινητό μου.Τώρα μετά την απομάκρυνση το ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.  Πρόκειται για κολοσσιαίο  λάθος και τεράστια βλάβη  που υπέστησαν τα Δωδεκάνησα και θα το έχετε μπροστά σας για χρόνια.  Οι μειωμένοι συντελεστές ήταν εξαίρεση που είχε δοθεί στη χώρα μας. Η απώλεια των  μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ήταν  τεράστιο σφάλμα του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά  και του ΣΥΡΙΖΑ .Δεν έχετε  εκτιμήσει  στην περιοχή  σας το μέγεθος της ζημιάς», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Για να επανέλθει το ειδικό καθεστώς θα πρέπει το αίτημα για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ, να εγκριθεί από όλα τα  άλλα κράτη της ΕΕ  και όπως υπήρχε το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ  είναι νομικά αδύνατο να επανέλθει», τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Σε ερώτηση  αν θα αυξηθούν τα κονδύλια για τον αναπτυξιακό νόμο  τόνισε πως αυτό θα εξεταστεί με τη νέα διακυβέρνηση δηλαδή μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός αναφέρθηκε  και στο market pass με αφορμή, το άνοιγμα της πλατφόρμας. Απάντησε σε ερωτήματα, για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών.

Εξήγησε τους λόγους που τα μικρά νησιά δεν  μπορούν να έχουν το «Καλάθι του νοικοκυριού», αφού όπως τόνισε τα μικρά παντοπωλεία που λειτουργούν  εκεί δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

«Δεν μπορεί να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα στα μπακάλικα. Για τα νησιά χρειάζεται ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική» , είπε.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img