ΑρχικήΤοπικά ΝέαΔικάζεται οδηγός απορριμματοφόρου για το φοβερό τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Ευάγγελο...

Δικάζεται οδηγός απορριμματοφόρου για το φοβερό τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον Ευάγγελο Λεοντή

#image_title

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα καθίσει σήμερα ένας οδηγός απορριμματοφόρου οχήματος για τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα του 25χρονου Ροδίτη Ευάγγελου Λεοντή.
Την 3 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και περί ώρα 9:30 το πρωί, ο 25χρονος, επέβαινε και οδηγούσε μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του μάρκας PIAGGIO-BEVERLY, επί της οδού Ανατολικών Ακτών-Αεροδρομίου –Τσαΐρι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Τσαΐρι.
Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, έχει πλάτος 9 μέτρων και οι δύο λωρίδες (μία ανά κατεύθυνση) διαχωρίζονται στο οδόστρωμα με διπλή συνεχόμενη διαχωριστική γραμμή.
Διατηρούσε σταθερή ταχύτητα, είχε τεταμένη την προσοχή του και διερχόταν από το σημείο του 1ου χλμ της οδού Ανατολικών Ακτών-Αεροδρομίου –Τσαΐρι, και συγκεκριμένα στο ύψος της εξόδου του πρατηρίου καυσίμων της EΚO που βρισκόταν στα δεξιά του.
Όλως αιφνιδίως, ο κατηγορούμενος, οδηγώντας απορριμματοφόρο όχημα ιδιοκτησίας ομόρρυθμης εταιρίας, εξήλθε από τον χώρο του πρατηρίου καυσίμων, στρίβοντας αριστερά με σκοπό να εισέλθει στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο.
Τα δύο ρεύματα χωρίζονται με διπλή διαχωριστική γραμμή και ο πρώτος εναγόμενος οδηγός επιχείρησε, όπως εκθέτουν, αντικανονική στροφή προς τα αριστερά για να εισέλθει στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς να ελέγξει και χωρίς να κοιτάξει αριστερά του αν διέρχεται άλλο όχημα και ως εκ τούτου δεν είδε καν ότι διήρχετο εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή με τη μοτοσυκλέτα του ο οδηγός, κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας του.
Επιχειρώντας απότομα, την συγκεκριμένη αντικανονική στροφή, παρεμβλήθη με την είσοδό του στο οδόστρωμα, αιφνιδίως, στο ρεύμα κυκλοφορίας του μοτοσικλετιστή, ακριβώς έμπροσθέν του, παραβιάζοντας την διπλή διαχωριστική γραμμή, κλείνοντάς του κάθετα το δρόμο, με αποτέλεσμα αναπόφευκτα, παρόλο που επιχείρησε να ακινητοποιήσει τη μοτοσυκλέτα φρενάροντας, να μην αποφευχθεί η σύγκρουση και να προσκρούσει με σφοδρότητα στην πίσω αριστερή πλευρά του ογκώδους σιδερένιου απορριμματοφόρου οχήματος, με τραγική συνέπεια, η μοτοσυκλέτα να συντριβεί ολοσχερώς και να παραμορφωθεί εξολοκλήρου και κυρίως ο οδηγός να οδηγηθεί σε ακαριαίο βίαιο θάνατο, αφού το σώμα του συνεθλίβη από την σφοδρή πρόσκρουση και εκτινάχθηκε στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος, όπου περισυνελέγη μέσα από μια λίμνη αίματος η παραμορφωμένη σορός του από το ΕΚΑΒ.
Οι συγγενείς του 25χρονου υποστηρίζουν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για το τροχαίο δυστύχημα, είναι ο κατηγορούμενος οδηγός του απορριμματοφόρου οχήματος, καθώς όντας επαγγελματίας οδηγός κινούμενος επί σειράν ετών στο οδικό δίκτυο της περιοχής, και έχοντας γνώση ότι επιχειρεί αντικανονική αριστερή στροφή, παραβίασε ευθέως τον Κ.Ο.Κ. και πάτησε την διπλή διαχωριστική γραμμή.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης και ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img