ΑρχικήΤοπικά ΝέαΕλεύθερος με όρους ο Αλβανός που συνελήφθη για κατοχή χασίς

Ελεύθερος με όρους ο Αλβανός που συνελήφθη για κατοχή χασίς

#image_title

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 31χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη με ποσότητες χασίς και μία ζυγαριά ακριβείας στην κατοχή του, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση της φυτείας των 51 δενδρυλλίων κάνναβης που είχαν εντοπιστεί πέρυσι το καλοκαίρι σε χωριό της Ρόδου.

Η σύλληψη του 31χρονου έγινε την περασμένη Παρασκευή 3 Μαρτίου και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκε στην ανάκριση. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε στον αλλοδαπό μόνο για τα περίπου 30 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που κατείχε και για αυτά κλήθηκε να απολογηθεί χθες, αφού για την υπόθεση της φυτείας διενεργείται περαιτέρω προανάκριση. Πιο αναλυτικά, χθες το μεσημέρι ο 31χρονος Αλβανός συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Δημήτρη Βερβέρη, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είπε πως είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και εργάζεται σκληρά για να τα φροντίσει στο μέγιστο βαθμό, κάνοντας ορισμένες φορές ακόμη και δύο εργασίες.

#image_title

Στη χώρα μας διαμένει δεκατέσσερα χρόνια και ουδέποτε στο παρελθόν απασχόλησε τις διωκτικές αρχές για το παραμικρό αδίκημα, ούτε καν για παράβαση του Κ.Ο.Κ. Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά, εξήγησε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είναι χρήστης κάνναβης, η οποία τον βοηθάει να αποσυμφορηθεί ψυχολογικά από την πίεση της δουλειάς κ.α. Για το λόγο αυτό και κάνει χρήση 2-3 τσιγάρα ημερησίως τα οποία καπνίζει ιδίως τις βραδινές ώρες.

Η ποσότητα των 30,1 γραμμαρίων που βρέθηκε στην κατοχή του, του την είχε δώσει ένας συμπατριώτης του (συνολικά του είχε δώσει 50 γραμμάρια) καθώς έφευγε για Αλβανία, αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Σε ό,τι αφορά δε τη ζυγαριά την χρησιμοποιούσε για να μετράει τις δόσεις του αν και πλέον το κάνει με «το μάτι» οπότε και δεν τη χρησιμοποιεί. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, ο 31χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την υπόθεση εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 το απόγευμα, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 31χρονου αλλοδαπού. Εκεί εντόπισαν 30,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αλλά και μία ζυγαριά ακριβείας.

Ωστόσο από τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε πως ο 31χρονος Αλβανός φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση των 51 δενδρυλλίων κάνναβης που είχαν εντοπιστεί και εκριζωθεί πέρυσι τον Αύγουστο σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου.

Μάλιστα η φυτεία ήταν πολύ μεγαλύτερη, αφού είχαν βρεθεί κομμένα και άλλα 54 φυτά! Παρά το γεγονός ότι η περιοχή είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση δεν είχε εμφανιστεί κάποιος για τη φροντίδα των δενδρυλλίων και έτσι τότε δεν είχε γίνει σύλληψη.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, εντοπίσθηκε στις αρχές Αυγούστου 2022 σε δύσβατη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου Ρόδου, η καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (φυτεία). Αυτή, αποτελούταν από τουλάχιστον 51 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,2 μέτρα και ήταν ανεπτυγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο απόκρημνης δασικής έκτασης.

Η ευρύτερη περιοχή ερευνήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 54 ρίζες από δενδρύλλια κάνναβης τα οποία είχαν κοπεί νωρίτερα από τον άγνωστο ή τους άγνωστους δράστες. Στις 8 Αυγούστου 2022 το πρωί οι αστυνομικοί προέβησαν στην εκρίζωση και κατάσχεση των δενδρυλλίων.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img