ΑρχικήΤοπικά ΝέαΑνεστάλη πλειστηριασμός κύριας κατοικίας μια μέρα πριν τη διενέργειά του

Ανεστάλη πλειστηριασμός κύριας κατοικίας μια μέρα πριν τη διενέργειά του

#image_title

Στο «παρά πέντε» κατάφερε συμπολίτης μας να σώσει την κύρια κατοικία της τετραμελούς οικογένειάς του, η οποία επρόκειτο να βγει στο «σφυρί» εξαιτίας οφειλών!

Πιο αναλυτικά, με τη χρήση της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η δικηγόρος Ρόδου κα. Κατερίνα Βολονάκη, κατάφερε να εκδώσει για τον οφειλέτη εισπρακτικής εταιρείας, τη βεβαίωση ευάλωτου δανειολήπτη και να σώσει την κύρια κατοικία του από τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό, μία μόλις μέρα πριν τη διενέργειά του.

Ο οφειλέτης αρχικά είχε καταθέσει αίτηση για υπαγωγή του στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη, αλλά δεν είχε λάβει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Έπειτα, η εισπρακτική εταιρεία προέβη στην έκδοση διαταγής πληρωμής και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα στην αναγκαστική κατάσχεση της κυρίας και μοναδικής κατοικίας του, με ημερομηνία πλειστηριασμού 9/3/2023

Ο οφειλέτης άσκησε ανακοπή κατά της κατάσχεσης αλλά το Δικαστήριο δεν την έκανε δεκτή, μετά και την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου που νομιμοποιεί τις δικαστικές ενέργειες των εισπρακτικών εταιρειών.

Χωρίς να χάσει χρόνο, ενόψει του ότι ο πλειστηριασμός θα γινόταν 9/3/2023, υπέβαλε ηλεκτρονική αίτηση χορήγησης βεβαίωσης ευάλωτου οφειλέτη και έπειτα αίτηση συνεισφοράς του Δημοσίου.

Η εισπρακτική εταιρεία, που έλαβε γνώση για τις εξωδικαστικές ενέργειες του οφειλέτη, έστειλε εντολή αναστολής του πλειστηριασμού και με αυτόν τον τρόπο μια τετραμελής οικογένεια δεν θα εκδιωχθεί από τη μοναδική και κύρια κατοικία της.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img