ΑρχικήΤοπικά Νέα«Ανω – κάτω» ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου μετά την υποβολή...

«Ανω – κάτω» ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεως για κακοδιαχείριση!

#image_title

Μείζον θέμα με ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες αποτελεί η απόφαση του, προέδρου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ροδίων» να στραφεί με έγκλησή του κατά του πρώην προέδρου του συλλόγου υπαλλήλων, της νυν προέδρου αλλά και ακόμη ενός μέλους καταγγέλλοντάς τους για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαγωγής εγγράφων και της απάτης.

Η μήνυσή του που οδηγεί αντανακλαστικά, όπως προαναγγέλθηκε σε έγγραφες εξηγήσεις, σε εγκλήσεις από τους τελευταίους για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης από μέρους του, αποτελεί ήδη θέμα στους κύκλους των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ διαπιστώνεται ότι το κοινό συνδικαλιστικό μέτωπο έχει προ πολλού διαρραγεί αφού ακόμη και για το θέμα των αποτελεσμάτων των εκλογών στο υπηρεσιακό συμβούλιο υπήρξε εμπλοκή της δικαιοσύνης.
Ο μηνυτής ειδικότερα φέρεται αφού παρέλαβε τα στοιχεία να συνέταξε τον Οκτώβριο του 2022 πόρισμα ελέγχου οικονομικής και λειτουργικής κατάστασης από το 2018 έως και το 2021, το οποίο, δημοσιοποιήθηκε στα μέλη του σωματείου την 20ή Οκτωβρίου 2022 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σύμφωνα με το οποίο προέκυψαν, όπως ισχυρίζεται, τα διωκόμενα εγκλήματα.
Ισχυρίζεται ότι διαπιστώθηκε έντονη κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση των πόρων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας (Τ.Α.)., με εξέχουσα περίπτωση την απόλυτη ανυπαρξία βιβλίων, στοιχείων και οποιουδήποτε είδους εγγράφων, αφορούντων στο (Τ.Α.) για τα έτη 2012 έως και 31.12.2017.
Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι υπήρξαν ανείσπρακτες εισφορές ύψους 21.686 €, έλλειψη περιοδικότητας στην είσπραξη εισφορών, παρά τα περί του αντιθέτου ισχύοντα ως προς την παρακράτηση αυτών από τα μέλη του (Τ.Α.), ανείσπρακτα ως σήμερα οφειλόμενα «δάνεια» που δόθηκαν από το (Τ.Α.), τα ήδη καταβληθέντα ποσά που δεν εμπίπτουν στους κανονιστικούς σκοπούς του (Τ.Α.) και εκείνα που καταβλήθηκαν χωρίς την ύπαρξη νομίμων δικαιολογητικών τεκμηρίωσης κάποιου προβλήματος υγείας.
Στον αντίποδα οι μηνυόμενοι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επεσήμαναν σε όλους τους τόνους ότι η μήνυση του συναδέλφου τους είναι παντελώς συκοφαντική και ψευδής, ενώ επιφυλάχθηκαν για την άσκηση εναντίον του όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους εξαιτίας των όσων ισχυρίζεται που τους προσβάλλουν ως ανθρώπους, συνδικαλιστές και εργαζόμενους.
Μάλιστα ο μηνυτής έχει πλέον μόνο αυτός εις χείρας του όλα τα έγγραφα του ταμείου και οι μηνυόμενοι δεν έχουν πρόσβαση ώστε να αντικρούσουν εμπεριστατωμένα την μήνυσή του.
Διατείνονται μάλιστα ότι από την εκλογή του έχει ξεκινήσει έναν ανεξήγητο πόλεμο, με καταγγελιομανία και δικομανία εις βάρος όλων των μελών του σωματείου και του ταμείου.
Υπεραμύνονται εξάλλου της νομιμότητας και σκοπιμότητας των διαδικασιών που ακολούθησαν, ενώ κατακρίνουν το γεγονός ότι ο ίδιος ο μηνυτής υποβάλλει πόρισμα το οποίο συνέταξε ο ίδιος!

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img