ΑρχικήΤοπικά ΝέαΡόδος: Ισόβια κάθειρξη στον 53χρονο που σκότωσε τον συγκάτοικό του

Ρόδος: Ισόβια κάθειρξη στον 53χρονο που σκότωσε τον συγκάτοικό του

#image_title

«Δεν θυμάμαι! Μάλλον εγώ το έκανα», τόνισε κατά την απολογία του στο δικαστήριο

«Δεν θυμάμαι! Μάλλον εγώ το έκανα»! Με τις φράσεις αυτές απολογήθηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, ο 53χρονος που πέρυσι τη Λαμπρή Τρίτη σκότωσε με χτυπήματα τον 55χρονο συγκάτοικό του και στη συνέχεια δήλωσε τον αιφνίδιο θάνατό του!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε την ύψιστη ποινή, δηλαδή ισόβια κάθειρξη!

Η δίκη ξεκίνησε χθες το πρωί και κατά τη διάρκειά της ο 53χρονος τοξικομανής, εξήγησε στο δικαστήριο ότι το μοιραίο βράδυ που συνέβησαν όλα, εκείνος είχε πάρει τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά είδη ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη, «κρύσταλλο» κ.ά.) και είχε κάνει και shisha με αποτέλεσμα να μη θυμάται το παραμικρό.

«Στο μυαλό μου υπάρχει μία ασπρίλα, ένα κενό, δεν θυμάμαι τίποτα. Έφυγα από το σπίτι και όταν επέστρεψα το πρωί, είδα τα ρούχα απλωμένα. Ποιος να τα έβαλε εκεί, μάλλον εγώ»!

Με πρόταση και του αρμόδιου εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, ο 53χρονος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Την υπεράσπισή του είχε αναλάβει η κα. Αιμιλία- Μαρία Κώστογλου.

#image_title

Θύμα και θύτης διέμεναν μαζί σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης και σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

Αυτό φέρεται να αποτέλεσε και την αφορμή για τον καβγά που ξεκίνησε μεταξύ τους, περίπου στις 11 το βράδυ τη Λαμπρή Δευτέρα 25 Απριλίου 2022 στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την κατάθεση που φέρεται να έχει δώσει στους αστυνομικούς ο 53χρονος, είχε δώσει χρήματα στον 55χρονο να του αγοράσει ναρκωτικά όμως εκείνος δεν το έκανε ή τα έκανε χρήση μόνος του.

Κατά τη διάρκεια του καβγά, ο 53χρονος φέρεται να χτύπησε με τα χέρια του, με μπουνιές τον 55χρονο στο σώμα και στο κεφάλι του αλλά και με ένα αντικείμενο που υπήρχε εκεί (πατερίτσα), προκαλώντας του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στη συνέχεια ο 53χρονος φέρεται να μετέφερε στο κρεβάτι τον 55χρονο όπου αφού τον ξάπλωσε, του άλλαξε ρούχα. Τα ματωμένα ρούχα του θύματος μαζί με κάποια άλλα που είχαν ο 53χρονος τα έβαλε στο πλυντήριο και τα έπλυνε, ενώ καθάρισε και το χώρο τον οποίο σφουγγάρισε και συγύρισε.

Όταν τελείωσε με όλες τις δουλειές του, ο 53χρονος έφυγε από το σπίτι και μετέβη σε άλλο γνωστού του, ενώ πλέον πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2022 κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την αστυνομία, λέγοντας μάλιστα πως ο φίλος του πέθανε αιφνιδίως.

Όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έσπευσαν στο σπίτι των δύο ανδρών και είδαν τα χτυπήματα που έφερε ο 55χρονος αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και άμεσα εντόπισαν και προσήγαγαν τον 53χρονο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς προανακριτικά ο 53χρονος είχε παραδεχτεί την πράξη του και μάλιστα είχε περιγράψει με λεπτομέρειες το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση με την οποία παραπέμφθηκε στην ανάκριση όπου και αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ήταν φίλος μου πάρα πολλά χρόνια, τον φιλοξενούσα στο σπίτι μου και δεν ήθελα να του κάνω κακό. Ήμασταν θολωμένοι και συγχυσμένοι και οι δύο από την ηρωίνη και το shisha που είχαμε πάρει λίγο πριν»!

#image_title

Πιο αναλυτικά, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Αγγέλα Καρακατσάνη, ο 53χρονος ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας ως τοξικομανής, είχε επισημάνει την εξάρτησή του αυτή, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν την ώρα του καβγά με αποτέλεσμα έως και σήμερα να μη γνωρίζει επακριβώς τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είχε πει πως έκανε χρήση πολλαπλών και βαριών ναρκωτικών ουσιών και χαπιών για πολλά χρόνια, είναι άτομο ουσιοεξαρτημένο, ψυχικά και σωματικά άρρωστο και, εξαιτίας της κατάστασης υγείας του, αδυνατεί να εργαστεί και μοναδικό του εισόδημα για να ζει, είναι οι παροχές της Πρόνοιας.

Ο ίδιος είχε προσθέσει μάλιστα πως ορισμένες φορές προβαίνει και στην επαιτεία, ενώ στο σπίτι του δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα καθώς δεν μπορούσε να πληρώνει τους λογαριασμούς.

Με τον 55χρονο διέμεναν μαζί, καθώς τον φιλοξενούσε τον τελευταίο χρόνο και ήταν και αυτός χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Το μοιραίο βράδυ ο 53χρονος είχε δηλώσει στην απολογία του πως και οι δύο βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών αλλά και shisha, όταν άρχισαν να τσακώνονται για τα ναρκωτικά που δεν του έδινε ο 55χρονος.

«Ήμουν θολωμένος, ζαλισμένος και σε κατάσταση σύγχυσης από τη χρήση των βαριών ναρκωτικών ουσιών που είχα κάνει, είχα χάσει πλήρως τον έλεγχο του εαυτού μου και κάθε δυνατότητα λογικής σκέψης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να τον χτυπήσει δυνατά και πολύ δε περισσότερο να του κάνει κακό.

Ωστόσο όταν πιάστηκαν στα χέρια, ο 53χρονος είχε πει πως δεν είχε τον έλεγχο του εαυτού του εξαιτίας της επήρειας των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και λόγω του ότι ήταν σκοτεινά στο σπίτι του αφού δεν είχε ρεύμα.

Σε ό,τι αφορά την ενέργειά του να βάλει τον 55χρονο στο κρεβάτι του, είπε ότι το έκανε προκειμένου «να συνέλθει» καθώς στην κατάσταση που βρισκόταν δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί.

Αναφορικά με το καθάρισμα του σπιτιού, ο 53χρονος είχε πει ότι το έκανε όταν πλέον ξημέρωσε, λίγο προτού καλέσει την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, χωρίς καμία πρόθεση να κρύψει κάτι.

Ο 53χρονος, ο οποίος πλέον είχε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, είχε δηλώσει συντετριμμένος από το χαμό του φίλου του στον οποίο όπως είχε τονίσει ουδέποτε θέλησε να του κάνει κακό.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img