ΑρχικήΤοπικά ΝέαΜε τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Τσαντή είχε συνάντηση ο Παναγιώτης Κουνάκης

Με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Τσαντή είχε συνάντηση ο Παναγιώτης Κουνάκης

#image_title

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το νοσηλευτικό ίδρυμα όπως και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Αρχικά, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι την κυριότητα του ακινήτου κατέχει το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών. Το παράδοξο αυτό γεγονός, δημιουργεί σωρεία προβλημάτων, καθώς παρατηρούνται προβλήματα στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση έργων που αφορούν τις υποδομές.

#image_title

Κατά τη συνάντηση ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε για ακόμη μια φόρα την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ώστε να μειωθεί τόσο η ταλαιπωρία όσο και τα έξοδα μετακίνησης των ασθενών και των συνοδών τους που σε αρκετές περιπτώσεις υποχρεώνονται να μεταβούν σε ιατρικές μονάδες μεγάλων αστικών κέντρων εκτός Δωδεκανήσου προκείμενου να υποβληθούν στις απαραίτητες για τη ζωή τους θεραπείες.

Τονίστηκε ακόμα η αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό του Νοσοκομείου προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών οι οποίοι καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες πάρα την υποστελέχωση, για να παρέχουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους ασθενείς, με την νέα σεζόν που θα αυξήσει κατακόρυφα τις ανάγκες να βρίσκεται ήδη προ των πυλών.

Προς την κατεύθυνση αυτή το κεντρικό κράτος, όπως ανέφερε ο Π. Κουνάκης, θα πρέπει εκτός των άλλων, να μεριμνήσει για την άμεση στελέχωσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα μπορούσε να γίνει με τη δημιουργία πανεπιστημιακής μονάδας που θα παρείχε προοπτικές καριέρας και με οικονομικά κίνητρα για την προέλκυση γιατρών, ενώ απαραίτητη κρίνεται και η αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού.

“Θα πρέπει όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά να παλέψουμε συντεταγμένα για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου της Ρόδου και όλων των μονάδων υγείας στα Δωδεκάνησα. Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, του Α’ και Β’ βαθμού, θα βοηθούσε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα” δήλωσε ο Παναγιώτης Κουνάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, καθώς η προαγωγή της υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον υποψήφιο βουλευτή.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img