ΑρχικήΤοπικά ΝέαΠ. Κουνάκης: Η δημιουργία του ακτινοθεραπευτικού είναι υπόθεση όλων μας

Π. Κουνάκης: Η δημιουργία του ακτινοθεραπευτικού είναι υπόθεση όλων μας

Δεν πρέπει να «συνθλίβεται» η ελπίδα των καρκινοπαθών

#image_title

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή

του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Παναγιώτη Κουνάκη

Η ακτινοθεραπεία, αποτελεί έναν από τους κύριους τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου με σκοπό να καταστρέψει όσα περισσότερα νεοπλασματικά κύτταρα εμφανίζονται και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ασθενή να έχει στη διάθεσή του όλα τα όπλα για να παλέψει για τη ζωή του. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει στα Δωδεκάνησα ακτινοθεραπευτικό τμήμα, έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει οι συμπατριώτες μας να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να παλεύουν για τη ζωή τους, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα πολλές φορές για μήνες.

Ο αριθμός των καρκινοπαθών στα Δωδεκάνησα που θα πρέπει να ακολουθήσουν θεραπεία σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων δημόσια ή ιδιωτικά αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η εμφάνιση νεοπλασιών ανά την ελληνική επικράτεια, καταγράφει υψηλά ποσοστά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για δεκαετίες ολόκληρες καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιστατικών που προέρχονται από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Άλλοτε χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης, άλλοτε πρόκειται για επεμβάσεις ρουτίνας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αφορούν επίσκεψη σε ιατρό που δεν διαθέτει η περιοχή όπου διαμένουν. Στην περίπτωση όσων νοσούν από καρκίνο, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι η ίδρυση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Γ.Ν. Ρόδου θα παρείχε αναμφίβολα βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Η μετατροπή του νοσοκομείου, σε ένα πανεπιστημιακού τύπου νοσηλευτικό ίδρυμα και η παροχή κινήτρων από την κυβέρνηση σε ιατρούς για να υπηρετήσουν στη Ρόδο, θα αποτελούσε σαφώς πράξη υπέρμετρης πολιτικής βούλησης και απόλυτης αντίληψης των πραγματικών αναγκών των Δωδεκανήσιων, αποτελώντας σημείο υγεινομικής αναφοράς για την περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Κατέχοντας ο ίδιος γνώση των όσων καλείται να αντιμετωπίσει ένας καρκινοπάθης και η οικογένειά του, να ψάχνεις γιατρούς, να αφήνεις τη δουλειά σου για να συμπαρασταθείς στον άνθρωπό σου, αντιλαμβάνομαι πως αποτελεί εξαιρετικά επείγουσας σημασίας για τους κατοίκους των Δωδεκανήσων, η λειτουργία ενός ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νησί της Ρόδου.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img