ΑρχικήΤοπικά ΝέαΚάθειρξη δέκα ετών για μεταφορά μεταναστών

Κάθειρξη δέκα ετών για μεταφορά μεταναστών

#image_title

Σε 47χρονο από το Μπαγκλαντές από το Μονομελές Εφετείο

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για 47χρονο από το Μπαγκλαντές ο οποίος είχε συλληφθεί να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του, στην πόλη της Ρόδου, τέσσερις παράνομους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο και ένα έτος φυλάκισης και 5000 ευρώ πρόστιμο για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και 4 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 122.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη του 47χρονου από το Μπαγκλαντές είχε γίνει ξημερώματα στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί επίσημα, οι Λιμενικοί, στο πλαίσιο περιπολίας, εντόπισαν στην παραλιακή οδό Ρόδου – Καμείρου, τον 47χρονο αλλοδαπό ως οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να κινείται ύποπτα επιβιβάζοντας στο εν λόγω όχημα τέσσερις αλλοδαπούς και αναπτύσσοντας ταχύτητα με κατεύθυνση την πόλη της Ρόδου.

#image_title

Στη συνέχεια το ανωτέρω όχημα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και ακινητοποιήθηκε στην κεντρική οδό Ρόδου – Καμείρου.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα, η οποία διενεργήθηκε στην οικεία του ανωτέρω 46χρονου οδηγού, βρέθηκε να διαμένει παράτυπα ένας 35χρονος αλλοδαπός, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ ο οδηγός του οχήματος, συνελήφθη για διευκόλυνση παράνομης εισόδου και διευκόλυνσης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών. Το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς παράτυπα εισερχόμενων προσώπων.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Νίκος Αλετράς.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img