ΑρχικήΤοπικά ΝέαΚάθειρξη 7 ετών σε δύο άτομα για τον ομαδικό βιασμό αλλοδαπής

Κάθειρξη 7 ετών σε δύο άτομα για τον ομαδικό βιασμό αλλοδαπής

#image_title

Ένοχοι κρίθηκαν χθες με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, 32χρονος και 34χρονος, για τον ομαδικό βιασμό μίας αλλοδαπής από τη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Στέλιου Αλεξανδρή αναγνώρισε στους δύο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επέβαλλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον καθένα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Για λογαριασμό της Νορβηγίδας προς υποστήριξη της κατηγορίας παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός. Στην πρόταση της η κα. Εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται και να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών στον καθένα.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου (μετά από αναβολή από τις 13 Μαρτίου οπότε και είχε εισαχθεί), και διεκόπει για τις 22 Μαρτίου οπότε και κατά την ακροαματική διαδικασία, απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι και αρνήθηκαν την κατηγορία του βιασμού που έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού (ομαδικός βιασμός), που τους βαραίνει.

#image_title

Οι δύο άνδρες αποδέχτηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπήρξε ερωτική πράξη με τη συναίνεση της 35χρονης (σήμερα) από τη Νορβηγία, και σε καμία περίπτωση δεν έγινε κάτι που η ίδια να μην το ήθελε. Η δίκη διεκόπει εκ νέου για χθες (Δευτέρα 27 Μαρτίου) το πρωί, οπότε και η εισαγγελέας της έδρας έκανε την πρόταση της προς το δικαστήριο, ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η αλλοδαπή όταν επέστρεψε στην πατρίδα της το καλοκαίρι του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος των δύο ανδρών, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται από την αρχή ότι έχουν την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία που έκανε η 35χρονη (σήμερα) αλλοδαπή όλα φέρονται να έγιναν από τις 4 έως τις 6.30 τα ξημερώματα στις 30 Ιουλίου 2017.

Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν γνωρίσει- σύμφωνα με το κατηγορητήριο- την αλλοδαπή κοπέλα στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που εργαζόταν ο 32χρονος στην πόλη της Ρόδου. Τα ξημερώματα της ημέρας εκείνης, οι δύο άνδρες φέρονται να συνευρέθηκαν ερωτικά και παρά τη θέληση της, με την 35χρονη, την οποία κατηγορούνται ότι ακινητοποίησαν και της επέφεραν χτυπήματα προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, ενώ την εξανάγκασαν να ανεχθεί και ασελγείς πράξεις και από τους δύο τους. Όλα αυτά δε φέρονται να έλαβαν χώρα στο σπίτι του 34χρονου. Μετά την καταγγελία σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον Μάιο του 2019 συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είχαν δηλώσει απολογούμενοι πως τους ήταν αδύνατον να θυμηθούν την καταγγέλλουσα δύο χρόνια μετά το δήθεν συμβάν, καθώς το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εργάζονταν το επισκέπτονταν εκατοντάδες άτομα κάθε βράδυ για όλο το καλοκαίρι.

Οι ίδιοι είχαν τονίσει επίσης πως τους προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός του ότι σύμφωνα με τη κατάθεση της 35χρονης από τη Νορβηγία, μετά τα όσα δήθεν συνέβησαν μεταξύ τους, εκείνη πήγε για δείπνο, κοιμήθηκε, συνομίλησε με τις φίλες της και αποφάσισε να μεταβεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου το μεσημέρι, λίγο πριν αναχωρήσει για τη πατρίδα της , ενώ δεν θέλησε τελικά να υποβάλλει καταγγελία καθώς δεν ήταν σίγουρη αν η ερωτική συνεύρεση έγινε με την συναίνεση της ή όχι.

Οι δύο άνδρες πρόσθεσαν πως όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η αλλοδαπή άλλαξε τελικά γνώμη και κατήγγειλε στις Νορβηγικές αρχές ότι βιάστηκε στην Ελλάδα καθαρά και μόνο για οικονομικό όφελος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο επίσης είχε επιβάλλει περιοριστικούς όρους στους δύο κατηγορούμενους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, έως την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης τους.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img