ΑρχικήΤοπικά ΝέαΠώς έφθασε η αστυνομία στη συμμορία των Ρομά που άρπαξαν κοσμήματα 120.000...

Πώς έφθασε η αστυνομία στη συμμορία των Ρομά που άρπαξαν κοσμήματα 120.000 ευρώ από το χωριό Βάτι

Πατέρας και γιος εμπλέκονται στη σοβαρή αυτή υπόθεση

#image_title

Για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού κατηγορείται ο 23χρονος που συνελήφθη για την κλοπή χρυσών κοσμημάτων αξίας άνω 120.000 ευρώ από χωριό της Ρόδου, αδίκημα για το οποίο και αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή Ρόδου.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται 45χρονος Ρομά για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και ο 22χρονος γιος του που διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται, καθώς και άλλα τρία άτομα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται, κάτι που ισχυρίστηκαν και εξεταζόμενοι προανακριτικά από τους αστυνομικούς.

Ωστόσο, ο 23χρονος κρατείται προκειμένου να δώσει αναλυτικά εξηγήσεις αύριο στον ανακριτή, συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Άκη Δημητριάδη, ενώ ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου Ρομά και των λοιπών εμπλεκόμενων συνεχίζονται από τους αστυνομικούς.

#image_title

Τους «πρόδωσε» η κάμερα

Μια κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη σε εξοχική κατοικία στη νότια Ρόδο ήταν εκείνη που έδωσε την κρίσιμη εικόνα – πληροφορία στους αστυνομικούς του ΑΤ Γενναδίου και της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συμμορίας των Ρομά, οι οποίοι «χτύπησαν» εξοχική κατοικία στο Βάτι, αρπάζοντας χρυσά και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 120.000 ευρώ!

Οι δράστες, όλοι Ρομά που διαμένουν στη Ρόδο, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί στις μετακινήσεις τους, ενοικίασαν μικρό αυτοκίνητο από εταιρία της Ρόδου και… έκαναν τους τουρίστες, γυρνώντας διάφορα χωριά της Ρόδου.

Στην ουσία, περνούσαν έξω από σπίτια, εξοχικά και κατοικίες, καταφέρνοντας έτσι να φωτογραφίζουν, να βιντεοσκοπούν και να καταγράφουν τις κινήσεις των ιδιοκτητών, έτσι ώστε να μπορέσουν να «χτυπήσουν» με την ησυχία τους και να αρπάξουν ότι βρουν μέσα σε αυτά.

Οι εμπλεκόμενοι, φέρονται να είχαν από μέρες στοχοποιήσει κατοικία στο χωριό Βάτι.

Αφού βεβαιώθηκαν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν τις συγκεκριμένες ώρες, οι δύο από τους πέντε που εμπλέκονται στην υπόθεση, την Κυριακή 26 Μαρτίου πρωινές ώρες, έφθασαν με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στο Βάτι, στάθμευσαν σε μικρή απόσταση από την κατοικία και έχοντας μαζί τους τα… απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία (λοστούς, κατσαβίδια, γάντια, κουκούλες αλλά και ένα όπλο) μπήκαν στο σπίτι και αφού το έκαναν φύλλο και φτερό, βρήκαν σε τσάντα που υπήρχε, χρυσά και κοσμήματα αξίας 120.000 ευρώ τουλάχιστον και αφού τα άρπαξαν εξαφανίστηκαν.

Οι δύο Ρομά, ηλικίας 23 και 45 ετών, με τρεις ακόμα συνεργούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, έκαναν όμως λογαριασμούς χωρίς τον… ξενοδόχο. Στην προκειμένη, των καμερών ασφαλείας, που κατέγραψαν την διαδρομή του οχήματος το οποίο τελικά πρόδωσε τα ίχνη και την ταυτότητά τους.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τη νότια Ρόδο, κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη τους πολύ γρήγορα: Στις δέκα το βράδυ της ίδιας ημέρας (26 Μαρτίου 2023), τους περίμεναν στην επιχείρηση ενοικιαζομένων οχημάτων και όταν ο 23χρονος έφθασε εκεί για να παραδώσει το όχημα, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Πέντε συνολικά οι εμπλεκόμενοι

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει και η αστυνομία, η διάρρηξη έγινε πρωινές ώρες της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023 και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν ελάχιστες ώρες για να φθάσουν στα ίχνη των δύο πρώτων που εμπλέκονται.

Πρόκειται για δύο Ρομά, ηλικίας 23 και 45 ετών, καθώς και τρεις ακόμη συνεργούς τους σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένης κλοπής, αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων που συλλέχθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα νότιας Ρόδου και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, διακριβώθηκε ότι προχθές πρωινές ώρες ο 23χρονος μαζί με τους συνεργούς του χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μετέβησαν σε κατοικία, της οποίας οι ένοικοι απουσίαζαν και αφαίρεσαν κοσμήματα χρηματικής αξίας 120.000 ευρώ!

Αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση εντόπισαν βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας τον 23χρονο κατά την επιστροφή-παράδοση του οχήματος και σε έλεγχο που έγινε βρήκαν στην κατοχή του τιμαλφή, 200 ευρώ και ένα ζευγάρι γάντια.

Επίσης, πρωινές ώρες χθες πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του 45χρονου όπου βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου. Τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img