ΑρχικήΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης: Εκστρατεία συσπείρωσης και νέος κύκλος περιοδειών

Κ. Μητσοτάκης: Εκστρατεία συσπείρωσης και νέος κύκλος περιοδειών

Το σύνθημα για την εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. εν όψει της κάλπης της 21ης Μαΐου, την οποία χαρακτήρισε ως μία «από τις κρισιμότερες στα χρόνια της μεταπολίτευσης» έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα, δίνοντας στα «γαλάζια στελέχη» τις κατευθυντήριες γραμμές για την προεκλογική περίοδο που σηκώνει αυλαία επίσημα το Σάββατο, οπότε και ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της Ν.Δ. για την επόμενη τετραετία, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε «ηθική εξαίρεση» στη δημόσια ζωή «για την τοξικότητα με την οποία τη δηλητηρίασε συστηματικά εδώ και μία τετραετία».

Προτάσσοντας εμφατικά τα διλήμματα της κάλπης ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη ισχυρής, αυτοδύναμης κυβέρνησης σημειώνοντας πως «σε ένα τόσο αβέβαιο παγκόσμιο αλλά και περιφερειακό περιβάλλον, η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ και από πολιτική σταθερότητα, αλλά και από δυναμική προοπτική με ορίζοντα καθαρό στην πορεία του τόπου και καθαρή λύση στην ηγεσία του».

«Δεν θα διστάσουν να συνασπιστούν ακόμα κι αν ηττηθούν»

Επανέφερε παράλληλα το ενδεχόμενο σχηματισμού μίας κυβέρνησης ηττημένων υπό τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς – όπως είπε – «οι αντίπαλοί μας δεν έχουν αρχές». «Δεν έχω προσωπικά καμία αμφιβολία ότι αν οι αριθμοί το επιτρέψουν, τότε δεν θα διστάσουν να συνασπιστούν ακόμα κι αν ηττηθούν. Χθες, μάλιστα, οι μάσκες έπεσαν. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Δραγασάκης το δήλωσαν ανοιχτά, πρόθυμοι για μία εξέλιξη, ανοιχτά αντίθετη στη λαϊκή βούληση: να συγκροτήσουν δηλαδή, με την ανοχή κάποιων, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Βαρουφάκη. Πώς; Με Πρωθυπουργό Τσίπρα και με αντάλλαγμα τη μονιμοποίηση της απλής αναλογικής».

Επεσήμανε ακόμη πως το σενάριο «πολιτικής τερατογένεσης» για το οποίο είχε μιλήσει στη ΔΕΘ εξακολουθεί να υφίσταται «παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει και σίγουρα παρά τις διαψεύσεις των πρωταγωνιστών του». Απευθυνόμενος μάλιστα σε οσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ τους κάλεσε να αναλογιστούν ότι μπορεί να δουν μετά τις εκλογές «πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη».

«Όλοι τους, άλλωστε, το ομολογούν εμμέσως. Άλλος αποκλείοντας τον αρχηγό του πρώτου κόμματος για Πρωθυπουργό, για έναν ‘άγνωστο Χ’. Άλλος παραπέμποντας απλώς σε ένα θολό μετεκλογικό τοπίο. Οι κίνδυνοι, λοιπόν, είναι πολλοί και είναι όχι μόνο ορατοί. Και είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει κάθε ψηφοφόρο. Εκείνον που ενδεχομένως να θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, αλλά να δει μετά πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι επόμενες κινήσεις

Σήμερα ο πρωθυπουργός ξεκινά έναν νέο κύκλο περιοδειών και θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, το πρωί, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για την οδική σύνδεση Άργους-Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις Μυκήνες και το Ναύπλιο.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Άστρος Κυνουρίας, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση, ενώ μετά θα επισκεφτεί τη Μεγαλόπολη.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για τον Οδικό Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ο οποίος θα συνδέει την Καλαμάτα με τον Ριζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Το Σάββατο αμέσως μετά τη συνάντησή του με την κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στον τόπο καταγωγής του, στα Χανιά.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. ενώ θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

naftemporiki.gr

Read More

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img