ΑρχικήΤοπικά ΝέαΟ Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εξηγεί γιατί παραιτούνται οι γιατροί από νοσοκομεία και...

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εξηγεί γιατί παραιτούνται οι γιατροί από νοσοκομεία και ιατρεία των νησιών

#image_title

Τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στις δομές του ΕΣΥ στα νησιά, οι παραιτήσεις γιατρών από νησιωτικά νοσοκομεία και άγονα περιφερειακά ιατρεία, η φυγή γιατρών από τις άγονες περιοχές ή η απροθυμία προσέλευσής τους σε αυτές, τείνουν να λάβουν επιδημικό χαρακτήρα το τελευταίο διάστημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Τα κενά αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε από τους ιδιώτες γιατρούς των περιοχών αυτών, ούτε με μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ από μονάδες των αστικών κέντρων, οι οποίες είναι ήδη υποστελεχωμένες, συνεχίζει ο ΠΙΣ.

«Ως αποτέλεσμα το αίσθημα ανασφάλειας των νησιωτών αυξάνεται και οι συνθήκες εργασίας των γιατρών που απομένουν στα νησιά επιδεινώνονται περαιτέρω.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αντιλαμβανόμενος έγκαιρα τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα του θέματος, επικαιροποίησε την πρότασή του για τα νοσοκομεία κέντρα υγείας άγονων και νησιωτικών περιοχών αμέσως μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες.

Έστειλε στους υπουργούς Υγείας, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, από τις 9 Φεβρουαρίου 2023 ολοκληρωμένη επικαιροποιημένη πρόταση για τη νομοθέτηση πλαισίου κινήτρων για γιατρούς ΕΣΥ άγονων νησιωτικών περιοχών.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img