ΑρχικήΤοπικά ΝέαΦυλάκιση 16 μηνών σε Ρομά για διαρρήξεις αυτοκινήτων

Φυλάκιση 16 μηνών σε Ρομά για διαρρήξεις αυτοκινήτων

#image_title

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 42χρονος Ρομά που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την ώρα που είχε διαρρήξει ένα αυτοκίνητο, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλα δύο!

Μάλιστα ο 42χρονος εκτός από τις κλοπές κατ’ εξακολούθηση κατηγορούνταν και για βία κατά υπαλλήλων καθώς κατά τη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Η δίκη έγινε χθες και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έκρινε ένοχο τον 42χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο αναλυτικά, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για απόπειρα κλοπής κατ’ εξακολούθηση και 8 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων (κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών).

Ο 42χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 περίπου στις 6 το πρωί τον 42χρονο να βρίσκεται μέσα σε ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο είχε προηγουμένως παραβιάσει με σκοπό την κλοπή.

Οι αστυνομικοί που θέλησαν να τον συλλάβουν δέχτηκαν την επίθεση του 42χρονου, οποίος τελικά ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στην υπηρεσία.

Από την αστυνομική έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, νωρίτερα από τη σύλληψή του (ξημερώματα 21ης Απριλίου), είχε παραβιάσει άλλα δύο αυτοκίνητα, όπου στο πρώτο χτύπησε ο συναγερμός και τράπηκε σε φυγή, και στο δεύτερο δεν αφαίρεσε κάτι όμως προκάλεσε φθορές στην προσπάθειά του να βάλει μπροστά το όχημα, χωρίς όμως επιτυχία.

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ωστόσο πήρε αναβολή για χθες, Δευτέρα, ενώ η κράτησή του συνεχίστηκε μέχρι την εκδίκασης της υπόθεσής του.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img