ΑρχικήΠολιτικήΝ. Ανδρουλάκης: Αν δεν σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά, δεν...

Ν. Ανδρουλάκης: Αν δεν σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί όρθια η πατρίδα μας

«Είμαι εδώ για να δώσω αγώνα και να κάνω ξανά τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις. Ότι μπορούν να συμμετέχουν με την άποψή τους, ακουμπώντας τα όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον. Για να μείνουν εδώ, στην Ελλάδα και να κάνουν οικογένειες με δουλειές αξιοπρέπειας. Να σπουδάσουν στα πανεπιστήμιά μας και όχι να ψάχνουν στο ίντερνετ για να δουν σε ποια πόλη της Ευρώπης θα χτίσουν το μέλλον τους», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την Κομοτηνή, όπου παρουσίασε το σχέδιο του κόμματος για τη νέα γενιά.

Τόνισε πως «αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα μας. Ας αφήσουμε στο παρελθόν τα μεγάλα λόγια και ας δούμε ρεαλιστικά, γιατί σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη, να είναι πρωταγωνιστής σε ένα παρακράτος υποκλοπών και μετά να τον συγκαλύπτω. Γιατί γνωρίζει ότι γνώριζα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη να στήνει τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών για να μοιράσω τα κανάλια σε συγκεκριμένους ολιγάρχες που με στηρίζουν. Δεν μπορώ να φανταστώ να καταδικάζεται με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, να λέω «δικαιοσύνη παντού» και αντί να τον στείλω σπίτι του, να τον έχω στα ψηφοδέλτιά μου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υποβάθμιση των θεσμών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Φανταζόμασταν ότι θα στηνόταν από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη ένα παρακράτος υποκλοπών; Ότι θα παρακολουθούσε τον υποψήφιο αρχηγό του τρίτου δημοκρατικού κόμματος, τους 6 αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς του και αντί οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης – προφανώς γιατί φοβάται για τον ίδιο – έθεσε σε απόλυτο σκοτάδι την υπόθεση, συγκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Είναι, όπως διατείνεται, φιλελεύθερος και δημοκράτης, αλλά κάνει ό,τι έκανε ο κ. Τσίπρας».

Καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι είναι ξανά ανοικτό για να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο μια επιλογή. Την επομένη των τουρκικών εκλογών να μιλήσει για μια νέα ευρωτουρκική σχέση, που θα στηρίζεται στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης αλλά συγχρόνως, θα υπάρχει και το μαστίγιο των κυρώσεων για να υπάρχει σεβασμός τόσο στις γειτονικές χώρες όσο και στον ίδιο τον τουρκικό λαό. Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε σε μια υπό ένταξη χώρα ο λαός της να ζει χωρίς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει λαϊκισμό ό,τι θεωρεί ότι δεν τον βοηθά στα πολιτικά του σχέδια, αλλά είναι θεμιτό να βάζει το χέρι στη δική μας τσέπη, στην τσέπη της μεσαίας τάξης, του ελληνικού λαού, των αδύναμων πολιτών για να στηρίξει τους μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι έβγαλαν δισεκατομμύρια εν μέσω ενεργειακής κρίσης» σχολίασε αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση.

Read More

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img