ΑρχικήΑπόψειςΜαυσωλείο ΛΕΝΙΝ & ΤΑΦΟΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ

Μαυσωλείο ΛΕΝΙΝ & ΤΑΦΟΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ

Στην ιστορία κάθε λαού προσωπικότητες σημάδεψαν την πορεία του είτε πολιτικά είτε πνευματικα,

Ο Λένιν για τους Ρώσους υπήρξε ένα σημείο αναφοράς στην πολιτική ιστορία του έθνους τους, αλλά και η αιτία που χωρίστηκε και ιδεολογικά η Ευρώπη μετέπειτα σε Δυτικους και Ανατολικους. Διαφωνεί η συμφωνεί κανείς με τις ιδέες του αυτός ηταν.

Οι Ρώσοι και οι ανατολικοί τον τίμησαν με ένα μαυσωλείο στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας και αποτελει το must στα αξιοθέατα της Μόσχας και της σύγχρονης Ρωσίας του Πούτιν.

Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο ένας από τους 7 Σοφούς συγκαταλέχθηκε επάξια ο Κλεοβουλος ο Λίνδιος.

Οι Λίνδιοι τον τίμησαν κατασκευάζοντας τον τάφο του απέναντι από το κάστρο της Λίνδου.

Οι σημερινοί Έλληνες , ξεχνώντας η ακόμα και αγνοώντας «τι εστί Κλεοβουλος» βλέπουν ένα παρατημένο πέτρινο μνημείο σε ένα χώρο περιφραγμένο από κοτετσοσυρμα σε ένα χωράφι που είναι δύσκολο στην πρόσβαση, αλλά και με τρόπο που δεν διατρανώνει την αξία του ταφεντος σπουδαίου νεκρού .

Φυσικά από την κομπορυμονουσα “κενή“ παρούσα πολλαπλα «αναρμόδια» δημοτική αρχή δεν περιμένει κανείς τίποτα. Άξιοι είναι μόνον να ακολουθούν ως κομπάρσοι εξελίξεις που δεν αντιλαμβάνονται καν.

Από την Κα Μενδώνη , το ΚΑΣ και τις τεχνικές υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ που με σπουδή βρήκαν άμεσες λύσεις για την κατασκευή (από πακιστανους εργατες) διαδρόμου και ανελκυστήρα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη των Αθηνών, αλλά και «διυλίζει τον κώνωπα» στα αυτονόητα περιμένουμε ελάχιστα.

Από την περιφερειακή αρχή όμως που αποδεικνύει ευελιξία αντίληψης και οργάνωση στο θέμα των προτάσεων διεκδικήσεων και μελετών σημαντικών έργων περιμένουμε περισσότερα.

Η ανάδειξη του μοναδικού σωζόμενου ταφου ενός εκ των 7 Σοφών του αρχαίου κόσμου με την παράλληλη κατασκευή ενός μουσείου -στον ίδιο χώρο- ανάδειξης της ζωής και της δράσης του σπουδαίου αυτού ανδρός και της σημασιας της Λίνδου στον αρχαίο κόσμο , το εμπόριο , το δίκαιο της θαλασσας , την πολιτική είναι όχι μόνον επιτακτική αλλά και αδήριτη ανάγκη για την στήριξη του προϊόντος που λέγεται ΡΟΔΟΣ.

Τώρα περιμένουμε… Κούρτης Ιωάννης.

https://www.facebook.com/347794709068562/posts/pfbid02ubRtAkDMhi6FYRjCaXH6SN2DuDx4hy55TDUtRxungkmUrNfHaQCoC6cZukFafGfBl/?sfnsn=mo

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
SourceFacebook
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img