ΑρχικήΤοπικά ΝέαΑίτημα Του Υποψηφίου Δημάρχου Σ. Διακοσταματίου Για Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Αίτημα Του Υποψηφίου Δημάρχου Σ. Διακοσταματίου Για Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Την άμεση – έκτακτη – κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, με θέμα την αποτίμηση και την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού -ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το νησί της Ρόδου, ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ρόδου, Μιχάλη Σοκορέλο και με κοινοποίηση στον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη και όλο το δημοτικό συμβούλιο, ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος για Όλους», Σάββας Διακοσταματίου.
 
Το κείμενο αναλυτικά:
 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
 
Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί μας κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα επέφερε τραγικές συνέπειες για το περιβάλλον, φυσικό και ανθρωπογενές, οικονομικές, καθώς και κοινωνικές.
 
Η εικόνα που αντικρίζουμε αποκαρδιωτική, απόκοσμη και θλιβερή.
 
Μας γεμίζουν με πόνο και οργή οι παραλείψεις, στον τομέα του σχεδιασμού και της πρόληψης «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΙΟΛΑΟΣ», η έλλειψη μέσων-δυνάμεων κατάσβεσης, ιδιαίτερα τις κρίσιμες πρώτες ώρες, η μη αξιοποίηση τοπικών ομάδων που έχουν γνώση των περιοχών, η έλλειψη συντονισμού, όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη και οδήγησαν το νησί μας, σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία.
 
Δυστυχώς το κεντρικό κράτος αποδείχθηκε ανίκανο και ανεπαρκές να προστατέψει την «περιουσία του» από την πυρκαγιά, μια περιουσία όμως που ανήκει σε όλους εμάς τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες.
 
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε
 
ΖΗΤΑΜΕ
 
Άμεση-Έκτακτη-κατεπείγουσα σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, με θέμα την αποτίμηση και την αποκατάσταση των πληγέντων και του φυσικού -ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε το νησί της Ρόδου.
 
Ειδικότερα συζήτηση και λήψη αποφάσεων:
 
α. Για την στήριξη των κατοίκων-αγροτών-επιχειρήσεων-εργαζομένων στις πληγείσες περιοχές (Αναστολή χρεώσεων-πληρωμών τελών ύδρευσης-άρδευσης-πληρωμών πάσης φύσεως οφειλών στο δήμο-απαλλαγή από δημοτικά τέλη κ.λπ.)
 
β. Οικονομική ενίσχυση όλων των παραπάνω ενεργοποιώντας το άρθρο 202 του 3463/2006 και αξιοποιώντας τη σχετική νομολογία του Ελεγκτικού συνεδρίου.
 
γ. Εκπόνηση μελέτης αποτίμησης της πραγματικής κατάστασης (περιβαλλοντικής-οικονομικής-κοινωνικής) συνέπεια της περιβαλλοντικής-ανθρωπογενούς-οικονομικής καταστροφής, σε όλο το νησί της Ρόδου, προκειμένου να ληφθούν από το δήμο της Ρόδου, μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων στο σύνολο του νησιού.
 
δ. Την προστασία της καμένης γης από τις αλλαγές χρήσεις.
 
ε. Την αναδάσωση της καμένης γης (στον προβλεπόμενο χρόνο), σε συνδυασμό με άμεσα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας των κατοίκων των οικισμών από πλημμυρικά φαινόμενα.
 
στ. Τη διαχείριση -πρόληψη – προστασία της δασικής γης με ίδρυση ειδικού δημοτικού φορέα διαχείρισης (Αντιπυρικές ζώνες, Καθαρισμοί κ.λπ.)
 
ζ. την αποκατάσταση της δημοτικής υποδομής.
 
η. την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού μας στις τουριστικές αγορές.
 
Μετά τιμής
 
Σάββας Μ.Διακοσταματίου
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img