ΑρχικήΤοπικά ΝέαΤο κίνημα των νέων της Τήλου

Το κίνημα των νέων της Τήλου

Η Ένωση Νέων Τήλου

Η Ένωση Νέων Τήλου (Ε.Ν.Τ.) ιδρύθηκε στις 25 Μαρτίου του 2021 και είναι ένα ανεξάρτητο, μη παραταξιακό, μη κερδοσκοπικό κίνημα των νέων της Τήλου. Στόχος της Ένωσης είναι η ενίσχυση του ρόλου και ο συντονισμός των δράσεων των μελών του. Η Ε.Ν.Τ. σύμφωνα με τον αριθμό των μελών της, αντιπροσωπεύει και είναι η ενιαία μορφή και φωνή των νέων της Τήλου. Η Ε.Ν.Τ. αποτελεί τον εκπρόσωπο της Νεολαίας στο νησί και το συνομιλητή της σε τοπικό επίπεδο (αυτοδιοίκηση). Είναι η δομή νεολαίας της Τήλου μας. Εκπροσωπεί την τηλιακή νεολαία συμμετέχοντας εθελοντικά σε διάφορες ενέργειες που αφορούν το νησί και την κοινωνία του, ενώ ταυτόχρονα παρεμβαίνει σε διάφορα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα μέλη της Ε.Ν.Τ. το καθιστούν το μοναδικό, το μεγαλύτερο και το αντιπροσωπευτικότερο κίνημα νέων στο νησί. Διατηρώντας την αυτονομία τους, τα μέλη συμμετέχουν στην Ε.Ν.Τ. ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς με βάση το θρήσκευμα, τη φυλή, τη διαφορετικότητα, την σεξουαλική προτίμηση, διαμορφώνοντας κατά τον τρόπο αυτό ένα ευρύτατο πεδίο διαλόγου και ανάδειξης των προβληματισμών για τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία και όχι μόνο στην Τήλο μας. Η Ε.Ν.Τ. ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές, παραταξιακές, κοινωνικές δεσμεύσεις προκειμένου να αναζητήσει λύσεις και προτάσεις, χαράζοντας μια νέα πολιτική για τη Νεολαία και την Τήλο, από τη Νεολαία.

Η Ε.Ν.Τ. θέλει να αναδείξει τα προβλήματα που αφορούν την Τήλο μας. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η καταπίεση της σεξουαλικής διαφορετικότητας, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ανεργία, η απομόνωση, τα εθνικά θέματα, τα τοπικά θέματα, είναι μερικά από τα θέματα που συζητούμε. Για όλα αυτά τα ζητήματα, αναπτύσσουμε έναν ευρύ διάλογο ανάμεσα στα μέλη. Πλέον, κανείς δεν μπορεί να διεκδικεί το αλάθητο, αφού τόσοι πολλοί διεκδικούν λύσεις αλλά λίγοι καταθέτουν προτάσεις. Αναπτύσσουμε τις σχέσεις της τηλιακής Νεολαίας με τον κόσμο. Αναζητούμε λύσεις σε ζητήματα της νεολαίας και της τοπικής κοινωνίας και γινόμαστε πομποί και δέκτες θέσεων, προτάσεων και πολιτικών για τη νέα γενιά. Απαιτούμε η άποψή μας να γίνεται σεβαστή. Η φωνή μας πιο δυνατή. Εξάλλου, για πρώτη φορά τόσοι πολλοί νέοι στο όνομα των πολλών, διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για την τηλιακή Νεολαία και την Τήλο μας.

Κάθε νέος μπορεί να γίνει μέλος ή παρατηρητής της Ένωσης Νέων Τήλου αφού πληροί τα ηλικιακά κριτήρια. (14-17 χρονών ως παρατηρητές και 18-30 χρονών ως μέλη).

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img