ΑρχικήΤοπικά ΝέαΈνωση Νέων Τήλου: Στρατηγικά πλάνα και όχι «ξεκατινιάσματα»!

Ένωση Νέων Τήλου: Στρατηγικά πλάνα και όχι «ξεκατινιάσματα»!

Ο τουρισμός στην Τήλο αδιαμφισβήτητα έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της τοπικής οικονομίας εδώ και 40 χρόνια. Ποιος μπορεί να θυμηθεί εκείνα τα χρόνια τότε πάνω στο νησί, κατά τα οποία δεν υπήρχαν καν υποδομές, κατάφερε να πετύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Αυτό βέβαια ήταν αποτέλεσμα μιας συνεργασίας, που τώρα έπειτα από πολλά χρόνια, το 2022 έρχεται να γίνει επιτακτική ανάγκη και δεν είναι άλλη από την συνεργασία του κράτους (όπως και να εκφράζεται αυτή αρχή) και των επιχειρήσεων.

Στα χρόνια μας, έπειτα από μια κρίση (με πολλά πρόσωπα) η οποία κράτησε παραπάνω από 10 χρόνια στην χώρα μας, μπορεί ο καθένας να ατενίζει στο μέλλον χρόνια ανάπτυξης και νέων ευκαιριών αλλά και νέων προκλήσεων για τις οποίες ωστόσο οι δράσεις και οι αποφάσεις μας σήμερα, θα καθορίσουν το επίπεδο της ανταπόκρισης μας σαν Τήλιοι.

Στρατηγικός σχεδιασμός με βλέμμα στο μέλλον επικεντρωμένος στην ποιότητα, την καινοτομία, την ανθεκτικότητα και κυρίως στα γρήγορα αντανακλαστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλουν να συμπεριλάβουν στον σχεδιασμό τους οι επιχειρηματίες τόσο για την εκμετάλλευση των επερχόμενων ευκαιριών σήμερα αλλά και για το μέλλον όσο και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, οι οποίες τα ερχόμενα χρόνια θα είναι και πιο συχνές, με μεγαλύτερη ποικιλία και πιο δυνατές.

Η Τήλος τώρα, σαν κύτταρο της Ελλάδας τόσο σαν οικονομία όσο και σαν μέρος του τουριστικού προορισμού, μπορεί να ισχυροποιήσει και να αναπτύξει περαιτέρω ένα ισχυρό brand, το οποίο σε συνδυασμό με υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες μπορεί να εδραιωθεί στις αγορές της γειτονιάς μας.

Η τουριστική περίοδος του 2022 για την Τήλο μας ξεκίνησε αναμφισβήτητα νωρίτερα από κάθε άλλη χρόνια (ρεκόρ για την Τήλο) και αυτό έφερε εκτεταμένη αισιοδοξία στις επιχειρήσεις εδώ. Γενικά όμως και δυστυχώς η αισιοδοξία αυτή δεν συνδέεται σε όλες τις περιπτώσεις με αντίστοιχη εικόνα των επιχειρήσεων, για αυτόν τον λόγο βέβαια υπάρχουν και διαφοροποιήσεις και στις προσδοκίες τους και στην εικόνα που διαμορφώνουν τώρα. Η κάθε επιχείρηση που βρίσκεται μέσα στο μικρό κύτταρο της Τήλου, φαίνεται και όντως έχει διαφορετικές αντοχές, ανάλογα βέβαια και με την τοποθεσία που δραστηριοποιείται αλλά κυρίως και με τον προγραμματισμό που μπορεί να έχει. Για όλες τις επιχειρήσεις λοιπόν, είναι βέβαιο ότι σειρά από διάφορες συγκυρίες θα επηρεάσουν τα αποτελέσματά τους. Παραδείγματα συγκυριών θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τον υψηλό πληθωρισμό με τον οποίο συνεπάγονται οι συνεχείς ανατιμήσεις των υλών, η αύξηση του εργασιακού κόστους ταυτόχρονα με την αδυναμία εύρεσης προσωπικού γενικά και ειδικά του ειδικευμένου προσωπικού, η ενεργειακή κρίση, η αδυναμία εύρεσης καταλυμάτων για την στέγαση του εισαγόμενου προσωπικού και άλλα.

Μεγάλος «διάλογος» φαίνεται να έχει ξεκινήσει με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στην Τήλο σχετικά με τον τουρισμό, ο οποίος βέβαια συνεχίζεται στον μεγάλο καφενέ του Facebook κραυγάζοντας στην καλύτερη περίπτωση, κατηγορώντας, βρίζοντας και δυστυχώς τελειωμό αυτό το επίπεδο «διαλόγου» δεν έχει.

Εκπροσωπώντας την Ένωση Νέων Τήλου, δηλώνουμε ότι επιθυμούμε από όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν δημόσια ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για την άμβλυνση αυτών των μακροοικονομικών επιπτώσεων μέσα στο κύτταρο που λέγεται Τήλος και να σταματήσουν αυτό το κακό συνήθειο του «ξεκατινιάσματος».

Τι πρέπει να γίνει σε βραχυπρόθεσμο, τι σε μεσοπρόθεσμο και τι σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναγνωρίζεται η ανάγκη, ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εργαστούν προς ένα κοινό όραμα, ώστε ο τουρισμός στην Τήλο να συνεχίσει να λειτουργεί ως πυλώνας για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αειφόρο ανάπτυξη με βάση τα μοναδικά φυσικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της Τήλου μας.

Ούτως ή άλλως στόχος μας είναι όλοι μαζί να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης στον τουρισμό αναγνωρίζοντας ότι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας για την Τήλο ειδικά αλλά και την Ελλάδα μας γενικά. Ο στόχος μας άλλωστε είναι να αφήσουμε πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα και όραμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα χρόνια που έρχονται, είναι χρόνια ανάπτυξης ευκαιριών αλλά και νέων προκλήσεων και θα επηρεαστούν από τις διάφορες δράσεις και αποφάσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με στρατηγική, προσήλωση στους στόχους, συντονισμένες δράσεις και συνεργασίες, ο τουρισμός στην Τήλο θα εξακολουθήσει να είναι καθοριστικός παράγοντας ανάπτυξης του νησιού μας.

ΚΑΜΜΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΤΗΛΟΥ
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img