ΑρχικήΤοπικά ΝέαΑνακοίνωση της ΔΕΥΑΡ για το πρόβλημα στο κέντρο της Ρόδου

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΡ για το πρόβλημα στο κέντρο της Ρόδου

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΡ αναφέρει:

“Μετά από παράπονα παρουσίας δυσάρεστων οσμών στο κέντρο της πόλης από φρεάτια αγωγού ομβρίων, καθώς και τυχαίες εμφανίσεις λυμάτων στην απόληξη του ίδιου αγωγού, συνεργείο της Υπηρεσίας Αποχέτευσης έκανε αυτοψία για να διαπιστώσει την πηγή του προβλήματος.
Από την αυτοψία αυτή διαπιστώθηκε ότι ο Κεντρικός Αγωγός Αποχέτευσης της Ρόδου, λόγω της πρωτοφανούς ροής λυμάτων, εμφανίζει αυξημένη και αδικαιολόγητη στάθμη λυμάτων, με αποτέλεσμα κάποιες ώρες λύματα να διοχετεύονται σε παλιό ιταλικό αγωγό ομβρίων και να καταλήγουν στο Μανδράκι δίπλα στην Τράπεζα Ελλάδος.
Το πρόβλημα αυτό, μετά από συντονισμένες ενέργειες των συνεργείων της ΔΕΥΑΡ, εντοπίστηκε και οφείλεται σε μερική έμφραξη του κεντρικού αγωγού από άγνωστη αιτία μέχρις στιγμής στην περιοχή της οδού Δημοκρατίας. Στο σημείο που παρουσιάζεται το πρόβλημα, έγινε προσπάθεια άμεσης αποκατάστασης και ανακούφισης της ροής.
Για την ολική αποκατάσταση του προβλήματος ξεκινήσαμε ήδη τοπικές τομές επί του οδοστρώματος και επί του αγωγού, ώστε να εντοπιστεί ακριβώς το σημείο της έμφραξης και να καθαριστεί κατάλληλα το προβληματικό σημείο με χρήση μηχανικών μέσων.
Επίσης θα σφραγιστεί ο παλιός ιταλικός αγωγός ομβρίων, ώστε να μην υπάρχει διαφυγή των λυμάτων προς το Μανδράκι.
Οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΡ αποσκοπούν στην σύντομη και οριστική λύση του θέματος το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από τριάντα και πλέον έτη λειτουργίας του κεντρικού αγωγού.
Παράλληλα οργανώνεται η ολική επιθεώρηση του Κεντρικού αγωγού αποχέτευσης, μήκους επτά χιλιομέτρων, η οποία θα διενεργηθεί αμέσως μετά την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο.
Συνεργεία της ΔΕΥΑΡ και ο εργολάβος βρίσκονται στο σημείο.”

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img