ΑρχικήΤοπικά ΝέαΣτο εδώλιο 39χρονος Αλβανός για τη μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών

Στο εδώλιο 39χρονος Αλβανός για τη μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών

Η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την κωδική ονομασία “WEB OF DRUGS”  που είχε εξιχνιαστεί το φθινόπωρο του 2017 στον Αρχάγγελο, θα αναβιώσει τον επόμενο μήνα καθώς, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου θα δικαστεί  39χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ο οποίος φέρεται να είναι ως ένα από τα «κεντρικά» πρόσωπα της υπόθεσης.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν συνομιλίες, επαφές και σημειώσεις που βρήκαν στην κατοχή των 7 συλληφθέντων με 271 τουλάχιστον άτομα, που κατοικούσαν σε όλο το νησί της Ρόδου και οι οποίοι φέρονταν να είχαν «πάρε-δώσε» με κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά.

Η αντίστροφη μέτρηση-σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία -ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2017. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν αρχικά επτά μέλη, τα οποία φέρονταν να ανήκουν σε πολυμελές κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη της Ρόδου, τη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου.

Η πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στα μέσα Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2019 με την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο έκρινε αθώους 17 κατηγορούμενους, ένοχους αλλά ατιμώρητους τρεις, επέβαλλε ποινές κάθειρξης σε δύο εμπλεκόμενους, και στους λοιπούς ποινές φυλάκισης.

Ωστόσο, ο 39χρονος Αλβανός που διέφευγε της σύλληψης, εντοπίστηκε από τις διωκτικές αρχές της Πάτρας μόλις ολοκληρώθηκε η δίκη (στις 11 Φεβρουαρίου 2019) και οδηγήθηκε στη φυλακή για να δικαστεί τελικά τον Μάιο του 2019 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και του επέβαλλε την ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αθώωσε τον αλλοδαπό για την κατηγορία της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τον έκρινε ένοχο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου και για ορισμένες περιπτώσεις ως τοξικομανής, για τις οποίες και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img