ΑρχικήΤοπικά ΝέαΚόνσολας για τις υποκλοπές: Και εγώ μαζί με όλους ζητώ να έρθουν...

Κόνσολας για τις υποκλοπές: Και εγώ μαζί με όλους ζητώ να έρθουν όλα στο φως

Να έρθουν όλα στο φως και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν δήλωσε για την υπόθεση των υποκλοπών ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μάνος Κόνσολας

«Σέβομαι τον αντιπολιτευτικό λόγο και την αγωνία πολιτών και κομμάτων να υπάρξει σωστή λειτουργία του πολιτεύματος όπως αρμόζει στην Ελλάδα  που είναι κράτος δικαίου.  Ο πρωθυπουργός είπε όλα στο φως. Έχουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής τη σύγκλιση  της    επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής στις 22 Αυγούστου όπου εκεί περιμένουμε όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με το θέμα αυτό . Να αποδοθεί το δίκαιο και οι ευθύνες εκεί που ανήκουν.  Η παραίτηση του επικεφαλής της ΕΥΠ είναι γεγονός που υποδηλώνει την ευαισθησία του πρωθυπουργού στο θέμα αυτό», τόνισε ο κ. Κόνσολας

Σε ότι αφορά την ΕΥΠ τόνισε πως  είναι ένας από τους πυλώνες που σχετίζεται με την  ανεξάρτητη εθνική αρχή πληροφοριών

« Επομένως ο Πρωθυπουργός πολύ καλά κάνει και συγκαλεί την αρμόδια επιτροπή όπου εκεί θα συζητηθούν όλα. Δεν υπάρχει σκοπιμότητα και στόχος να αποκρύψει κάποια από τα γεγονότα και αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», δήλωσε.

Ο κ.Κόνσολας  με αφορμή  όσα  έχουν αναφερθεί από την αντιπολίτευση τόνισε πως δεν  είναι η πρώτη φορά που η ΕΥΠ είναι υπό την ευθύνη του μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΥΠ είναι υπό την ευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου. Να σας θυμίσω ότι και το 1985 ο πρωθυπουργός  Ανδρεας Παπανδρέου και ο Κώστας Μητσοτάκης είχαν την ευθύνη. Υπήρχε η εναλλαγή της ευθύνης. Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που γίνεται αυτό καθώς και σε άλλα κράτη όπως η Αγγλία η Γαλλία η Ρωσία και άλλα  έγιναν  αυτά», τόνισε.

«Σε ότι αφορά την εισαγγελική εντολή η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το νόμο . Τώρα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα δίνει εντολή και Εισαγγελέας Εφετών εντολή εκτός από αυτόν που έχει την αρμοδιοτητα για τη διεξαγωγή ελέγχων. Με όσα έχουν αποφασιστεί η ΕΥΠ θα θωρακιστει. Δεν είναι όλα μαύρα και σκοτεινά. Και εγώ μαζί με όλους ζητώ να έρθουν όλα στο φως. Θεωρώ απαράδεκτο στις ημέρες μας να μην υπάρχει λογοδοσία διαφάνεια και δίκαιο. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε επίσης στην  ανάγκη και τους λόγους που πρέπει να λειτουργήσει το σχολείο στην Ψέριμο.

«Το σχολείο στην Ψέριμο θα λειτουργήσει. Χρειάζεται να συνεχίσει η κοινωνική και οικονομική ζωή στο νησί. Η ελληνικότητα είναι ξεκάθαρη και κανείς δεν το αμφισβητεί. Αφού η μοίρα μας έφερε να ζούμε μαζί πρέπει με την Τουρκία  να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και συνδημιουργίας.  Οι ακραίες εθνικιστικές φωνές δεν έχουν θέση», δήλωσε και πρόσθεσε πως ανακοινώσει που έχουν να κάνουν  με τη νησιωτικότητα θα γίνουν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img