ΑρχικήΤοπικά ΝέαΣπ. Σπυρόπουλος: Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει η κατανάλωση νερού

Σπ. Σπυρόπουλος: Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει η κατανάλωση νερού

Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει η κατανάλωση νερού φέτος στη Ρόδο, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσοστό της αύξησης σε σχέση με το 2019 ίσως να ξεπερνά το 50%.

Πρόκειται για τεράστιες ποσότητες νερού, που για πρώτη φορά καταγράφονται στα χρονικά τόσο της ΔΕΥΑΡ όσο και του νησιού, και μάλιστα το προσεχές διάστημα η διοίκηση της επιχείρησης θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για να ενημερώσει την κοινή γνώμη.

Όπως δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Σπύρος Σπυρόπουλος, το ποσοστό της αύξησης στην κατανάλωση νερού, είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό της αύξησης που καταγράφει φέτος στη Ρόδο το τουριστικό ρεύμα, γεγονός που εξηγεί τις μεγάλες ανάγκες σε νερό που υπάρχουν σε όλο το νησί.  

 «Η ζήτηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κατά πολύ μεγάλο ποσοστό. Δεν είναι μόνο 25% που καταγράφει η αύξηση του τουρισμού. Για παράδειγμα, έχουν δημιουργηθεί πολλές κατοικίες με γκαζόν και πισίνες που άρχισαν να λειτουργούν φέτος. Είναι γεμάτες,  με αποτέλεσμα η ζήτηση να αυξηθεί κατακόρυφα.

Δηλαδή η ζήτηση του νερού είναι παραπάνω από το απόλυτο νούμερο της αύξησης του τουρισμού. Θα το αποτυπώσουμε και με νούμερα καθώς άνθρωποι που εργάζονται στη ΔΕΥΑΡ εδώ και 30 χρόνια μένουν έκπληκτοι με το πόσα κυβικά νερού πέφτουν από τις γεωτρήσεις μας και το φράγμα στις δεξαμενές μας και πόσο καταναλώνεται» δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος που με την ευκαιρία υπογράμμισε ότι πρέπει να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά τις υποδομές μας και όχι να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Για τη συνεδρίαση
Ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης αναφέρθηκε και στα θέματα που συζητήθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ. Το ένα από αυτά ήταν η δικαστική απόφαση για τους εργαζόμενους των πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου. Μιλώντας για την εξέλιξη που σημειώθηκε μετά από την αγωγή των εργαζομένων η οποία δεν έγινε δεκτή, δήλωσε χθες τα εξής:

«Σκοπός ήταν να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους στη ΔΕΥΑΡ. Αυτό αποτελούσε και αποτελεί κοινό στόχο και των εργαζομένων, και της διοίκησης,  και της δημοτικής αρχής.
Δηλαδή να παραμείνουν οι άνθρωποι που προέρχονται από τις πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου στις θέσεις καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία και τη βούληση να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν νομικά για να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι στην επιχείρηση καθώς αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της.
Θα ήθελα να εκφράσω ένα παράπονο προς τις δικαστικές αρχές. Σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις αλλά είμαστε δεκαπενταύγουστο στο φούλ της σεζόν με ένα νησί που δοκιμάζει τις αντοχές του και μία ΔΕΥΑΡ που περνά πολύ δύσκολα.

Ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές γιατί οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες που δοκιμάζονται τα συστήματά μας και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια νυχθημερόν και εμείς και οι συνεργάτες μας και οι εργολάβοι για να ικανοποιηθούν και οι δημότες και οι επισκέπτες.

Έρχεται μία τέτοια απόφαση χωρίς να τα λαμβάνει υπόψη όλα αυτά και ψυχρά ανακοινώνεται.
Όλα αυτά κατά τη γνώμη μου πρέπει να περιλαμβάνονται στο σκεπτικό των αποφάσεων και θα μπορούσαν να γίνουν σε άλλο χρόνο.
Ακολουθούμε τις συμβουλές των νομικών μας και είμαστε σε συνεργασία με τους εργαζόμενους μας. η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί επίσημα, όταν κοινοποιηθεί είναι άμεσα εκτελεστέα».

Για τις ανάγκες σε νερό
Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των αναγκών σε νερό,  και απαντώντας στις θέσεις της μειοψηφίας για τις γεωτρήσεις, και τις νέες συμβάσεις για τη μεταφορά του νερού με βυτιοφόρα , ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η μειοψηφία έχει την άποψή της που ακούγεται, αλλά η δημοτική αρχή φέρει την ευθύνη της κάλυψης των αναγκών και πρέπει να παίρνει αποφάσεις αυτές που νομίζει ότι είναι ικανές για να καλύψουν τις ανάγκες και όχι η μειοψηφία.

Ο καθένας θεσμικά παίζει το ρόλο του, αλλά έτσι έκρινε το ΔιοικητικόΣυμβούλιο στη ΔΕΥΑΡ και αυτές τις λύσεις εφαρμόζει. Το ζήτημά μας είναι να γίνονται όλα με νόμιμο τρόπο και να φέρνουν αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να έχουμε τη σωστή κάλυψη.

Ο κόσμος θα κρίνει από το αποτέλεσμα και όχι από τις λεπτομέρειες δηλαδή αν ήταν πολλές και πως ήρθαν οι συμβάσεις. Καλύτερα όμως να είναι περισσότερες παρά λιγότερες. Οι συμβάσεις εκτελούνται ανάλογα με τις ανάγκες. Δεν εξαντλούνται πλήρως αλλά μέχρι του σημείου που θα τις χρησιμοποιήσεις».

Ειδικά για τις γεωτρήσεις, τις οποίες η μειοψηφία στη διοίκηση υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ είπε τα εξής:

«Η λύση των γεωτρήσεων δεν είναι πρόταση της μειοψηφίας.
Για περίπου δέκα χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις δεν είχαν λύσει το πρόβλημα ούτε είχαν κάνει γεωτρήσεις. Τις γεωτρήσεις τις έκανε η σημερινή δημοτική αρχή στα επίμαχα σημεία. Μπορεί να υπήρχαν σκέψεις αλλά το θέμα είναι πως εφαρμόζονται.

συνδέθηκε η μία γεώτρηση στη Γλύστρα και δίνει νερό στη δεξαμενή μας και οι άλλες τρεις συνδέονται σήμερα.  Επομένως τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε ότι οι ταμιευτήρες μας και οι δεξαμενές μας θα έχουν ικανοποιητική ποσότητα νερού, αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι έχουμε και διάφορα απρόοπτα κατά τα οποία έχουμε απώλειες νερού. Είμαι αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα με τις γεωτρήσεις αυτές θα μπορέσουμε να καλύψουμε σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες, αλλά τώρα δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε».

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img