ΑρχικήΤοπικά ΝέαΓ. Νικητιάδης : «Υπεύθυνος για τις υποκλοπές είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης»

Γ. Νικητιάδης : «Υπεύθυνος για τις υποκλοπές είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύει μέσα από τη συνέντευξή του στη «Ροδιακή» ο πρώην υφυπουργός κ. Γιώργος Νικητιάδης, χαρακτηρίζοντάς τον αποκλειστικά υπεύθυνο για τις υποκλοπές.
Ο κ. Νικητιάδης, χαρακτηρίζει «καλό καπετάνιο« τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη και σημειώνει ότι το κόμμα του θα καταφέρει τελικά να συσπειρωθεί ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και  τονίζει ότι από  τις επιλογές για τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα τις κάνει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα έχει τον τελευταίο λόγο.
Επισημαίνει συγκεκριμένα στη συνέντευξή του:

Κ. Νικητιάδη, σε ανάρτησή σας σχετικά με τις «επισυνδέσεις – υποκλοπές»,  αναφερθήκατε σε εκτροπή. Δε νομίζετε ότι ήταν σχετικά υπερβολικός ένας τέτοιος χαρακτηρισμός ;
Σε καμία περίπτωση. Όταν έχουμε ομολογημένη και μη αμφισβητήσιμη παρακολούθηση πολιτικών προσώπων από μία υπηρεσία, που έχει υπαχθεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό, πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να χαρακτηρίζαμε μία τέτοια δραστηριότητα. Πιθανόν να μη γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της παραβίασης του κράτους δικαίου, όταν έχουμε βαφτίσει τις υποκλοπές «επισυνδέσεις», αλλά δεν υπάρχει δημοκρατικός πολίτης που μπορεί να το δει διαφορετικά. Πολλώ δε μάλλον όταν υποκλέπτονται οι συνομιλίες που πραγματοποιεί μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ένας Έλληνας ευρωβουλευτής και μάλιστα αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος στο εθνικό κοινοβούλιο.  Προφανώς και έχουμε κλασική περίπτωση εκτροπής από τη δημοκρατική ομαλότητα που θα έπρεπε να επικρατεί στη χώρα.

Δηλαδή κ. Νικητιάδη, αποδίδετε ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως έπραξε ήδη ο κ. Ανδρουλάκης;

Σαφέστατα. Η ευθύνη είναι υποκειμενική. Δεν είναι αντικειμενική. Αφού ωστόσο με ερωτάτε, ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά. Ποιος μόλις έγινε πρωθυπουργός με νόμο της κυβέρνησής του, υπήγαγε την ΕΥΠ απευθείας στο γραφείο του; Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Ποιος με νομοθετική ρύθμιση άλλαξε τα τυπικά προσόντα που όφειλε να έχει ο διοικητής  της ΕΥΠ ώστε να καλύπτεται τυπικά ο διορισμός του κ. Κοντολέων που ήθελε ο κ. Μητσοτάκης; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας. Ποιος αποδέχθηκε τον διορισμό εισαγγελέως στην ΕΥΠ με οριακή πλειοψηφία 6-5, όπου μάλιστα, μειοψήφησαν ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Εσείς λοιπόν φαντάζεστε  ότι μπορεί να μην έχει την αποκλειστική ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Ότι μπορεί να είναι αντικειμενική η ευθύνη και όχι υποκειμενική; Προφανώς κάνεις δε μπορεί με σοβαρότητα να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Σαφέστατα επαναλαμβάνω, την ευθύνη των υποκλοπών την έχει πρωτίστως ο πρωθυπουργός.

Τι σημαίνει δηλαδή  αυτή η ευθύνη, πολιτικά, για εσάς;
Καταρχάς θεωρώ αδιανόητο να παρακολουθείται οποιοσδήποτε πολίτης και πολύ περισσότερο ο αρχηγός ενός κόμματος που βρίσκεται στη βουλή. Η ιδιωτική ζωή του καθενός, είναι για μένα ιερή και απαραβίαστη. Αυτό για μένα αποτελεί θέμα αρχής,  μη διαπραγματεύσιμο.  Προφανώς αυτό δε σημαίνει πως όταν υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας για τη χώρα δεν υπερτερεί η εθνική ασφάλεια, από την προστασία του αγαθού της ιδιωτικότητας. Δεν έχω καμία σύγχυση σε ότι αφορά αυτά τα ζητήματα, εδώ όμως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Για μένα είναι ξεκάθαρο. Ο κ.Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν να παραμένουν εκτεθειμένοι. Ο πρόεδρός μας, τους προκαλεί να δώσουν στη δημοσιότητα τους λογούς για τους οποίους δόθηκε άδεια να τον παρακολουθούν. Ζήτησε να σταλεί το σύνολο του φακέλου της παρακολούθησης του στη βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.  Γιατί δεν το κάνουν; Είναι ηλίου φαεινότερο. Δεν το κάνουν γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι λόγοι. Και θεωρώ απαράδεκτο και βρώμικο το ότι προσπάθησε η κυβέρνηση με φήμες που διέρρευσε, να αναφερθεί σε δήθεν αιτήματα ξένων χωρών. Βγήκανε οι πρέσβεις των χωρών αυτών για να τους διαψεύσουν και να επιστραφεί έτσι η λάσπη στους ίδιους. Πρέπει ωστόσο να αναφερθώ και σε κάτι ακόμη.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί συστηματικώς να διεισδύσει στον κεντρώο χώρο, του οποίου ο κλασικός και παραδοσιακός εκφραστής είναι το κόμμα μας. Προσπαθεί δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης να μας πείσει ότι είναι κεντρώος και όχι δεξιός. Δυστυχώς για αυτόν όμως, μετά από τα γεγονότα με τις υποκλοπές η αλήθεια αποδεικνύεται διαφορετική. Ο δημοκρατικός πολίτης σε καμία περίπτωση δεν ανέχεται καθεστώς υποκλοπών. Οι υποκλοπές κατά Ανδρουλάκη αφορούν κάθε δημοκρατικό πολίτη.

 Κ Νικητιάδη, μετά από σειρά πολιτικών δοκιμασιών που έχει περάσει το ΠΑΣΟΚ τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, πώς θα περιγράφατε σήμερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί
Η εκλογή νέου προέδρου, του Νίκου Ανδρουλάκη, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο και έφερε νέο αέρα στο κόμμα. Πληρώσαμε την υπεύθυνη στάση μας να σώσουμε τη χώρα από τη πτώχευση. Όλη αυτή την περίοδο, από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, δεν λαϊκίσαμε ποτέ και σταθερά τοποθετηθήκαμε με ειλικρίνεια απέναντι στα προβλήματα της χώρας και του λαού μας.

Ούτε μνημόνια σκίσαμε σε μία μέρα, ούτε στρεψόδικα δημοψηφίσματα οργανώσαμε, ούτε στα Ζάππεια και στις πλατείες τρέχαμε, όπως έπραξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, δυστυχώς πολλές φορές αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή. Η υπεύθυνη στάση μας δεν ήταν μια εύκολη στάση.
Ο λαός πλέον, θεωρώ ότι έχει συνειδητοποιήσει ποιοι αγωνιζόντουσαν για τη χώρα και ποιοι για το κομματικό τους συμφέρον. Πέρα όμως από τα παραπάνω, η πανδημία ανέδειξε την τεράστια σημασία που έχει για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου η σοσιαλδημοκρατία.

 Όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν τι σημαίνει να έχεις ισχυρό εθνικό σύστημα υγείας. Στη χώρα μας όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτή η ανάγκη ενός ισχυρού παρεμβατικού κράτους που λειτουργώντας στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, οφείλει να παρεμβαίνει ρυθμιστικά αποκαθιστώντας τις ισορροπίες, όπου αυτές διαταράσσονται. Αλλάζουν συνεχώς τα πράγματα για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημα αυτό. Πολύ γρήγορα το κόμμα  μας θα βρεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση και γιατί όχι σε θέση να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Λένε ότι τα δύσκολα για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό σας τον κ. Ανδρουλάκη, θα προκύψουν αμέσως μετά τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Εκεί δηλαδή όπου θα πρέπει να επιλέξετε ως κόμμα, το πεδίο συνεργασίας σας. Ασπάζεστε εσείς αυτή την εκτίμηση;
Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Και εγώ εκτιμώ προσωπικά ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι καλός καπετάνιος.

 Στα Δωδεκάνησα τι γίνεται; Βλέπουμε ότι μέχρι σήμερα το σύνολο των ενδιαφερομένων για τις θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, φθάνουν τις 17! Ποιος και πότε θα αποφασίσει τελικά για το ποιοι θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο;
Το κόμμα μας  έχει ανακοινώσει την Επιτροπή Ψηφοδελτίων στην οποία προεδρεύει  ένα πεπειραμένο  στέλεχος όπως είναι ο Βαγγέλης Αργύρης.  Η Επιτροπή αυτή θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή το ψηφοδέλτιο για κάθε  εκλογική  περιφέρεια και η Κεντρική Επιτροπή είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσει ξανά τον πολιτικό κόσμο που κάποτε το είχε αναδείξει ως παντοδύναμο στην περιοχή της Δωδεκανήσου και όχι μόνο;
Ασφαλώς και μπορεί. Ήδη συμβαίνει αυτό. Στη Δωδεκάνησο η εκτίμησή μου είναι ότι θα υπερδιπλασιάσουμε τα ποσοστά μας από τις τελευταίες εκλογές. Εκτιμώ ότι θα είμαστε δεύτερη δύναμη στην περιοχή μας.

Με τα ελληνοτουρκικά; Πως τα βλέπετε τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται εδώ στο ανατολικό Αιγαίο; Πόσο μπορεί να τραβήξει το σχοινί η Άγκυρα;
Ο Ερντογάν θα συνεχίσει τις προκλήσεις. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την εθνική ενότητα που μέχρι σήμερα φαίνεται να υπάρχει και να προσεγγίσουμε όλα αυτά τα θέματα και κάθε κίνηση των Τούρκων με σύνεση και ψυχραιμία. Το ΠΑΣΟΚ όπως ξέρετε ψήφισε στη βουλή τόσο την ελληνογαλλική συμφωνία και την αγορά των αεροσκαφών Rafale και φρεγατών Βelharra,  όσο και την ελληνοαμερικανική συμφωνία ανεξαρτήτως των επιμέρους ενστάσεών μας.

Υπήρξαμε από την ίδρυση μας  και θα συνεχίσουμε  να ήμαστε  ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ κόμμα.  Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα και δεν θα βάλουμε ποτέ το κόμμα πάνω από την πατρίδα, όπως δυστυχώς πράττουν άλλοι.
Επιτρέψτε μου όμως να προσθέσω και κάτι άλλο. Έχω επισκεφθεί τα νησιά μας από τη μία άκρη έως την άλλη. Από το Αγαθονήσι έως το Καστελλόριζο. Υπήρξαμε από την ίδρυση μας  και θα συνεχίσουμε  να είμαστε  ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ κόμμα.
Αν χρειαστεί,  ο Ερντογάν θα πάρει την απάντηση που πρέπει. Ακόμη και τις τελευταίες μέρες που ήμουν στο Καστελλόριζο συνομιλώντας με τους συμπατριώτες μας,  διαπίστωσα για μία ακόμη φορά το πατριωτικό τους σθένος και το υψηλό τους φρόνημα.

Έχετε διατελέσει στη θέση του υφυπουργού τουρισμού! Ποια είναι η δική σας άποψη βλέποντας τους αριθμούς των αφίξεων να κορυφώνονται για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας; Είναι αρκετό αυτό;
 Όχι βέβαια. Αλίμονο αν επαναπαυόμασταν με την κατάσταση ως έχει σήμερα. Αλίμονο αν δε στοχεύσουμε στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη επιμήκυνση  της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουριστών υψηλοτέρου οικονομικού επιπέδου. Τι έχουν οι Κάννες και το Μονακό και η Ίμπιζα και τα Κανάρια Νησιά παραπάνω από τη Ρόδο, ή την Κω, ή τα άλλα νησιά μας; Απολύτως τίποτα. Απεναντίας εμείς έχουμε πολύ περισσότερα. Και ομορφιές περισσότερες και ιστορία μεγαλύτερη και λαμπρότερη και βεβαίως πολιτισμό ασύγκριτο  και μακράν σημαντικότερο από αυτόν, των ανταγωνιστών μας.  Για όλα αυτά όμως απαιτείται ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό με 15ετή προοπτική, που πρέπει να καταρτίσουν οι τοπικοί φορείς.

Απαιτείται να μελετηθεί ουσιαστικά, η φέρουσα ικανότητα του νησιού αναφορικά με τον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να φιλοξενήσει. Απαιτείται  να δούμε τις αντοχές μας σε υποδομές, όπως είναι η ύδρευση και η αποχέτευση, η αποκομιδή των απορριμμάτων και να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές μας στον άξονα της «πράσινης ανάπτυξης», έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε έτι περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τουριστικό τομέα με όσο δυνατόν μικρότερο αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Καμία επανάπαυση λοιπόν!

 Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα να έχετε αλωνίσει όλα τα νησιά μας. Να υποθέσουμε ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές;
Η  ημερομηνία των εκλογών όπως γνωρίζετε αποτελεί    προνόμιο του πρωθυπουργού.
 Εγώ θα συνεχίσω να «αλωνίζω» όπως είπατε τα  νησιά μας, γιατί αφενός ο πολιτικός  της περιοχής έχει την υποχρέωση να βρίσκεται κοντά στους νησιώτες μας, αφετέρου μου δίνει ζωή αυτό το διαρκές ταξίδι στην ομορφότερη γωνιά του πλανήτη , στην ωραιότερη γωνιά του Αιγαιου.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε