ΑρχικήΤοπικά ΝέαΡόδος, ο Δήμος που αλλάζει Δήμαρχο

Ρόδος, ο Δήμος που αλλάζει Δήμαρχο

Γράφει ο Γιάννης Φλεβάρης

Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος

Απόφοιτος Νομικής Α.Π.Θ.

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

 Χρειάζεται μια τεράστια ποσότητα Ιστορίας για να δημιουργηθεί έστω και μια μικρή «παράδοση» κατά τον συγγραφέα Henry James. Στην πραγματικότητα η παράδοση αποτελεί ιστορία γιατί χτίζεται σταδιακά με γεγονότα και συμβάντα που ο χρόνος προσθέτει το ένα πάνω στο άλλο, συνδέοντάς τα μεταξύ τους.

Στον Δήμο Ρόδου, μια μεγάλη παράδοση έχει δημιουργηθεί που αφορά την συνεχή εναλλαγή των Δημάρχων στον δημαρχιακό θώκο κάθε τετραετία ή πενταετία αναλόγως του εκλογικού συστήματος.

Η ιστορία λοιπόν γράφει τα παρακάτω:

Χατζής Χατζηευθυμίου, Δήμαρχος Ρόδου, 2007 – 2010 (μια θητεία)

Ευστάθιος Κουσουρνάς, Δήμαρχος Ρόδου, 2011 – 2014 (μια θητεία)

Φώτιος Χατζηδιάκος, Δήμαρχος Ρόδου, 2014 – 2019 (μια θητεία)

Αντώνιος Καμπουράκης, Δήμαρχος Ρόδου, 2019 έως σήμερα (δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος).

Κάθε Δήμαρχος που εξελέγη στο Δήμο Ρόδου, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, προσέφερε τις υπηρεσίες του στους δημότες, οι οποίοι όμως κατά την προσέλευσή τους στις κάλπες των εκάστοτε δημοτικών εκλογών αποφάσιζαν αλλαγή Δημάρχου. Επέλεγαν σταθερά άλλον υποψήφιο για να συνεχίσει ως επικεφαλής της νέας Δημοτικής Αρχής.

Ανατρέχοντας στις ημερομηνίες βλέπουμε ότι από το 2007 και μετά, δηλαδή εδώ και μια δεκαπενταετία, ο Δήμος Ρόδου αλλάζει Δήμαρχο. Έχει ήδη διαμορφωθεί παράδοση. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια… Σε κάθε περίπτωση, ότι κι αν πει οποιοσδήποτε, την απόφαση θα την πάρετε εσείς, οι δημότες της Ρόδου. Ο κυρίαρχος λαός.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img