ΑρχικήΤοπικά ΝέαΚ. Σφυρίου: 25 μέρες μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, η...

Κ. Σφυρίου: 25 μέρες μετά τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη, η εκδοχή μου

Γράφει o
Κοσμάς Σφυρίου

Επί επτά χρόνια (2014 – 2021),  ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος παρακολούθησης των επικοινωνιών του.
Ξαφνικά, μόλις ανακοινώνει, ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η ΕΥΠ προχωρεί σε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του  Ν. Ανδρουλάκη και αρχίζει την παρακολούθηση του. Τυχαία έγινε τότε; Χωρίς πολιτική στόχευση;
Λίγες μέρες αργότερα, με το παράνομο λογισμικό Ρredator, επιχειρείται παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του. Τυχαία έγινε κι αυτό τότε; Χωρίς πολιτική στόχευση ;

Ούτε ο πιο αφελής, όσο κι αν είναι υπέρμαχος της ΝΔ, δεν πιστεύει, ότι έγιναν τυχαία. Μη μου πείτε, προέκυψαν λόγοι «εθνικής ασφάλειας» ; Που ήταν αυτοί επί 7 χρόνια; Πουθενά. Τους επινόησαν, μόλις ο Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του!
Προφανώς, οι λόγοι της παρακολούθησης ήταν καθαρά πολιτικοί!
Και ποιος έχει πολιτικούς λόγους, να γνωρίζει τι λέει ο υποψήφιος πρόεδρος-φαβορί-του ΠΑΣΟΚ, με πρώην πρωθυπουργούς, με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, με πρώην υπουργούς, με βουλευτές και επιχειρηματίες;

Ο υπηρεσιακός δ/της της ΕΥΠ; Ή ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενός του; Φυσικά ο πολιτικά προϊστάμενός του, που είναι ο πρωθυπουργός της χώρας.
Ε, λοιπόν, αυτός που είχε πολιτικούς λόγους, να αναζητήσει τι έχει πει ο αυριανός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο ήταν υποψήφιος, αυτός έδωσε την εντολή για να παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές συνομιλίες.

Το γεγονός, ότι μόλις εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης σταμάτησε η παρακολούθηση, μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι το ζητούμενο αυτών των υποκλοπών, ήταν : αν τυχόν ο υποψήφιος θα έδινε υποσχέσεις και αν τυχόν θα αναλάμβανε δεσμεύσεις σε κάποιους οικονομικά ισχυρούς, που θα χρηματοδοτούσαν την υποψηφιότητά του ή τυχόν αποκαλυπτικές εσωκομματικές «κόντρες», που θα ήταν «χρήσιμες» στην κυβέρνηση.

Ο εντολέας των υποκλοπών απέβλεπε στο να συγκεντρώσει τέτοιου είδους στοιχεία, ώστε «να έχει στο χέρι» το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!
Τέλος, το γεγονός, ότι πέρασαν δώδεκα μέρες – αμηχανίας – για να βγει ο πρωθυπουργός να μιλήσει (για ένα τέτοιο κεφαλαιώδες για την Δημοκρατία ζήτημα) στον ελληνικό λαό και μάλιστα να μην πει τον λόγο της παρακολούθησης (!), δείχνει σε πόσο δυσχερή θέση είναι, να υποκρίνεται, ότι τάχα δεν ενημερώθηκε, δεν γνώριζε !

Δηλαδή, θέλει να πιστέψουμε, ότι το πληροφορήθηκε κ’ εκείνος, την ίδια μέρα – 5 Αυγούστου 2022 – με τους έλληνες πολίτες, την ημέρα που το αποκάλυψε, – η ανεξάρτητη αρχή – που αυτεπάγγελτα έκανε τον σχετικό έλεγχο ;
Δηλαδή, άρχισε η παρακολούθηση – «κάτω από τη μύτη του» – χωρίς να το πάρει είδηση!

Γίνονται οι υποκλοπές – «κάτω από τη μύτη του» – χωρίς να πάρει χαμπάρι! Δίνεται παράταση στην παρακολούθηση, μέχρι να τελειώσει η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ – «κάτω από τη μύτη του» – τάχα μου χωρίς και πάλι να ενημερωθεί!
Ολοκληρώνονται οι υποκλοπές των επικοινωνιών Ανδρουλάκη, συλλέγονται τα όποια στοιχεία και -δήθεν-κανείς δεν του λέει τίποτε…

Και περνούν έντεκα  μήνες από την έναρξη της παρακολούθησης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί, να μας πείσει, ότι δεν γνώριζε τίποτε για το σκάνδαλο και ότι -τάχα μου- με έκπληξή του το πληροφορήθηκε κι εκείνος από την ΑΔΑΕ Μα γιατί επιφυλάσσει στον εαυτό του ρόλο πρωθυπουργού «μαριονέτας», που άλλοι κινούν τα νήματα, εν αγνοία του; Αφού δεν είναι «μαριονέτα».

Καταλαβαίνει βέβαια, ότι αυτό τον αδικεί. Όμως, το ανέχεται – και το ρισκάρει – για να προστατευθεί από τα πολύ χειρότερα, που θα έφερνε η ανάληψη προσωπικής ευθύνης
Και για «θολώσει τα νερά» γι’ αυτήν τη συγκεκριμένη παρακολούθηση και να μην εστιάσει την έρευνα στις δικές του ευθύνες, ως πρωθυπουργού (που σ’εκείνον και μόνο σ’εκείνον λογοδοτεί ο διοικητής της ΕΥΠ), προτείνει η Εξεταστική Επιτροπή της βουλής να ερευνήσει… το παρελθόν, σε βάθος 10ετίας !
Σκέφθηκε: έχω πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή. Άρα, μπορεί να ψηφιστεί πόρισμα, που δεν θα μιλά «για την ταμπακιέρα» και επικοινωνιακά, θα «θολωθούν τα νερά», ώστε να περάσει κι αυτό ανώδυνα. Μα οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο !

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img