ΑρχικήΤοπικά ΝέαΠοιες παραδοσιακές γιορτές έχουμε αυτή την εβδομάδα στα χωριά μας.

Ποιες παραδοσιακές γιορτές έχουμε αυτή την εβδομάδα στα χωριά μας.

Με πολύ διάθεση και μεράκι διοργανώνονται για το ερχόμενο διάστημα οι παραδοσιακές γιορτές σε αρκετά χωριά του νησιού.

Οι κοινότητες σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους για να γιορτάσουν με ζωντανή μουσική και να κεράσουν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Γιορτή Κουλουρίας στον Αρχάγγελο 

Την Παρασκευή, 26 Αυγούστου,  στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Αρχαγγέλου  ο πολιτιστικός σύλλογος και η κοινότητα Αρχαγγέλου διοργανώνουν την  καθιερωμένη γιορτή Κουλουρίας και προσκαλουν τους Ροδίτες σε μια βραδιά με ζωντανή μουσική, χορό και παράδοση.

Θα τραγουδήσει η Χριστίνα Κίζα με την ορχήστρα της. Στη λύρα ο Γιάννης Κλαδάκης, στο ακορντεόν ο Μιχάλης Σαββάκης, στο μπουζούκι και το λαούτο ο Γιώργος Παπουράς, στο βιολί ο Γιώργος Χατζημανώλης.

Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 20:00.

14η Γιορτή γαπρακίου στην Σάλακο

Το Σάββατο 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή γαπρακίου.

Οι κυρίες του χωριού τυλίγουν και μαγειρεύουν τα σαλακενά ντολμαδάκια που θα προσφερθούν στους επισκέπτες σε μια γιορτή με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 20:30 στο Πάρκο του Αγίου Γεωργίου

 Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλάκου «Το Σπήλαιο»

4η Γιορτή του Τσοπάνη στα Μαριτσά

Το Σάββατο, 27 Αυγούστου, στην Μονή Σωτήρα στα Μαριτσά, θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του Τσοπάνη.

Ένα μαριτσενό γλέντι με παραδοσιακή κατσίκα στον ξυλόφουρνο και φρέσκο τυρί.  Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 21:00 με ζωντανή μουσική από τους μουσικούς Αντώνη Γαμπιεράκη και Γιάννη Οικονόμο. 

Μια διοργάνωση της τοπικής κοινότητας Μαριτσών, του πολιτιστικού συλλόγου Μαριτσών «Ο Κερωνιάτης», του συλλόγου γυναικών, του Ηρακλή Μαριτσών

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img