ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.ΛΙΤΣΑ ΦΤΑΚΛΑΚΗ

0
420

Πλώρη για άλλα λιμάνια, βάζει όπως φαίνεται, η Λίτσα Φτακλάκη μέχρι πρότινος μέλος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, καθώς με επιστολή της δηλώνει την παραίτηση της από το κόμμα και όλες τις θέσεις που είχε και κατέθεσε την «κομματική ταυτότητα» της. Η κα. Φτακλάκη, το όνομα της οποίας φλέρταρε με μία από τις θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές, στην επιστολή παραίτησης της κάνει λόγο για «καθεστωτικές» νοοτροπίες και «βυζαντινισμούς». Ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής της αναφέρει πως υπάρχει παρέκκλιση από τις αρχές της Κεντροαριστεράς. Παράλληλα σημειώνει πως «Η παραίτησή μου συναρτάται, αφενός, με την απουσία ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων και, αφετέρου, με τη λειτουργία του κόμματος».
Σταχυολογώντας την επιστολή της κας Φτακλάκη, διακρίνεται μία τάση υπεράσπισης της Κεντροαριστεράς, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ότι η κα Φτακλάκη βάζει πλώρη για κομματικά λιμάνια τα οποία εδώ και καιρό «πολιορκούν» τον κεντροαριστερό χώρο είτε εκ δεξιών είτε εξ αριστερών. Συνδυαστικά με τις φήμες που ήθελαν την κα Φτακλάκη να έχει συζητήσεις με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Ρόδο, θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα πως το επόμενο «κομματικό» λιμάνι είναι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς δεν όπως αναφέρεται στην επιστολή παραίτησης «παραμένω ενεργή πολίτης με προσωπική ταυτότητα πράξεων και ήθους».
Το πως θα εξελιχθεί η πολιτική αυτή πορεία ουδείς γνωρίζει πέρα από την ίδια την κα. Φτακλάκη, η οποία μόλις πριν μία εβδομάδα περίπου σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε στην ουσία προαναγγείλει την παραίτηση της με μία φωτογραφία να απεικονίζει την ίδια να… κρατά το καπέλο της, να έχει γυρισμένη την πλάτη και με φόντο τον φάρο του Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι της Ρόδου πάνω στην οποία γράφει: «Εμείς ορίζουμε τις πορείες μας…». Κάτι σαν «Πέρνω το καπελάκι μου και φεύγω κα. Κοκοβίκου» που έλεγε και ο Αντωνάκης Κοκοβίκος στην ελληνική κωμωδία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»
Επίσης, στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο, www.eftaklaki.gr έχουν «κατέβει» όλα τα περιεχόμενα και παρουσιάζεται κενή αναγράφοντας «Η ιστοσελίδα μας ανανεώνεται» γεγονός το οποίο μεταφράζεται ότι θα υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα ενεργή σελίδα με διαφορετικό περιεχόμενο….μάλλον περισσότερο «κεντροαριστερό».