ΑρχικήΤοπικά ΝέαΚατρίνης στον sky : Ο κόσμος θα εμπιστευθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ και...

Κατρίνης στον sky : Ο κόσμος θα εμπιστευθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ και αυτό θα φανεί στις εκλογές!

«Μετά το κλείσιμο του κύκλου της κρίσης ο κόσμος θα εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ  και αυτό θα επιβεβαιωθεί στις επόμενες εκλογές δήλωσε  στον Sky ο κ. Μιχάλης Κατρίνης υπογραμμίζοντας πως το αργότερο μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων του κόμματος σε όλη την επικράτεια.

Αναφέρθηκε ο κ. Κατρίνης στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από νέα στελέχη για το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κατρίνης μίλησε για την ακρίβεια που φοβίζει πολίτες και επιχειρηματίες και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σε εφαρμογή μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκε όμως και στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη

«Φοβάμαι ότι η  εξεταστική επιτροπή δεν θα  ρίξει φως.  Εμείς διεκδικούμε διαλεύκανση της υπόθεσης και όλοι θα κριθούν για τις επιλογές και τη στάση τους.Η ιστορία λαμβάνει άλλες διαστάσεις. Ζητάμε να μάθουμε γιατί η κυβέρνηση παρακολουθούσε έναν ευρωβουλευτή και αρχηγού του τρίτη τη τάξη κοινοβουλευτικού κόμματος στη χώρα», είπε ο κ. Κατρίνης.

Αναλυτικότερα σε ερώτηση για τον συμψηφισμό των παρακολουθήσεων στις οποίες έχει αναφερθεί ο κ. Κατρίνης είπε:

«Είναι γνωστό πως έχει συγκροτηθεί  η εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει  την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη. Εμείς  είχαμε ζητήσει αν υπάρχουν τεκμητριωμένες καταγγελίες για άλλα πρόσωπα να  ερευνηθούν. Βλέπουμε όμως καταγγελίες  για πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούνταν . Ζητήσαμε να ερευνηθούν αλλά όχι να εξομοιωθούν  όλες οι υποθέσεις. Εδώ μιλάμε για τεκμηριωμένη παρακολούθηση του κινητού αρχηγού κόμματος και από την άλλη καταγγελίες για παρακολουθήσεις άλλων πολιτικών προσώπων . Χθες έγινε  προσπάθεια συγκάλυψη της όλης κατάστασης . Φοβάμαι ότι θα οδηγηθεί η εξεταστική επιτροπή να μην ρίξει φως .Διεκδικούμε διαλεύκανση της υπόθεσης και όλοι θα κριθούν για τις επιλογές και τη στάση τους.Η ιστορία λαμβάνει άλλες διαστάσεις. Εμείς ζητάμε να μάθουμε γιατί η κυβέρνηση παρακολουθούσε έναν ευρωβουλευτή και αρχηγού του Τρίτη τη τάξη κοινοβουλευτικού κόμματος».

Η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια

Σε ερώτηση για την ακρίβεια  και τους δύσκολους μήνες του χειμώνα που έρχονται ο κ. Κατρίνης είπε:

«Ακρίβεια υπήρχε και πριν την είσοδο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση παρακολουθούσε να ανεβαίνουν οι τιμές στα προιόντα  και να μην παρεμβαίνει πουθενά . Η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε αισχροκέρδεια. Η κυβέρνηση είχε πει ότι θα επιβάλλει  πρόστιμα,. Το τελευταίο πρόστιμο όμως έχει επιβληθεί   πέντε μήνες πριν. Από τότε μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση και επιβολή προστίμου για τα τρόφιμα υπάρχει. Οι τιμές ανεβαίνουν εβδομάδα με την εβδομάδα και κανείς δεν ξέρει αν είναι προϊόν αισχροκέρδειας.

Η εικόνα και για τις τιμές των  καυσίμων είναι λειψή και ο πολίτης είναι ανυπεράσπιστος στο κύμα ακρίβειας.  Η  κυβέρνηση πρέπει  να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς προστασίας των πολιτών  από την ακρίβεια»

Για τους δύσκολους μήνες του χειμώνα ειδικότερα ο κ. Κατρίνης τόνισε τα εξής:

Είναι ανακουφιστικό ότι η σεζόν πήγε καλά για τα νησιά. Η κατανάλωση όμως  ήταν  μειωμένη γιατί υπερέχει η  ανασφάλεια του κόσμου  για το χειμώνα γιατί  όλα θα είναι ανεβασμένα σε ότι αφορά τις τιμές . Ο κόσμος είναι φειδωλός στις αγορές του  και ανήσυχος. Θα πρέπει να εφαρμοσθεί από την κυβέρνηση  δέσμη μέτρων για  να μετριάσει τις επιπτώσεις της ακρίβειας. Εμείς έχουμε ζητήσει μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής ή ένα νέο ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους. Κάποιοι συμπολίτες μας δεν ξέρουμε πως θα  τα βγάζουν πέρα κάθε μήνα.  Χρειάζονται λοιπόν  μέτρα για τη στήριξη συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.  Στην αγορά οι τζίροι είναι μειωμένοι γιατί τα πράγματα δεν πήγαν καλά ούτε με τις εκπτώσεις ούτε  με τη σεζόν. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και για τις επιχειρήσεις. Οι οιωνοί δεν είναι καθόλου καλοί. Πρέπει να μέτρα διευκόλυνσης να στηριχτεί και η αγορά. Στην περιοχή σας που υπάρχου και τα δάνεια της συνεταιριστικής τράπεζας τα οποία οι δανειολήπτες πρέπει να τα αποπληρώσουν με όρους όχι καλούς . Να δείξει λοιπόν  η κυβέρνηση αν θέλει να προστατέψει τους πολίτες ή όχι»

Μιλώντας για την ετοιμασία του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των εκλογών ο κ. Κατρίνης είπε ότι υπάρχει μεγάλη προσφορά και διάθεση για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.

«Στις αρχές του επόμενου  μήνα θα συγκροτηθεί ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια. Η προσπάθεια πρέπει να ενταθεί. Βλέπουμε κόσμο που επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ και νέους που θέλουν να  ασχοληθούν μαζί  με τα έμπειρα στελέχη» , τόνισε.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img