ΑρχικήΤοπικά ΝέαΔιακινητές μεταναστών σημάδεψαν με όπλο λιμενικούς

Διακινητές μεταναστών σημάδεψαν με όπλο λιμενικούς

Στη σύλληψη δύο Τούρκων  διακινητών παράτυπων μεταναστών  προχώρησε γ λιμενική αρχή στη Ρόδο καταγράφοντας ένα ακόμα περιστατικό στο Αιγαίο.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως ο ένας από τους διακινητές έβγαλε όπλο και σημάδευσε το πλήρωμα του λιμενικού  στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7:00 το πρωί της Παρασκευής όταν το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια.

Λίγα λεπτά αργότερα, το ταχύπλοο εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή να αποβιβάζει μετανάστες, ενώ μόλις αντιλήφθηκαν το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος ανέπτυσσαν ταχύτητα για να διαφύγουν.

Τότε, ο χειριστής του σκάφους προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό του Λιμενικού, ενώ ο ένας από τους δύο διακινητές έβγαλε όπλο και σημάδευσε το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους, με τους άνδρες του Λιμενικού να απαντούν με ρίψη προειδοποιητικών πυρών.

Στη συνέχεια, ο 35χρονος προσάραξε το σκάφος στην βραχώδη ακτή, όπου μαζί με τον 21χρονο πήδηξαν στα βράχια για να διαφύγουν, πετώντας το πιστόλι. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αποβιβάστηκαν στη στεριά και ακινητοποίησαν τους δύο διακινητές, βρήκαν το πιστόλι διαμετρήματος 7.65mm στα βράχια, ενώ συνέλαβαν και εννέα μετανάστες.

Οι δύο Τούρκοι, ηλικίας 35 και 21 ετών προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς μεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα -που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος- καθώς και για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Παράλληλα, ο 35χρονος, που διαπιστώθηκε ότι είχε κατηγορηθεί ξανά για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην Χίο πριν από έξι χρόνια, κατηγορείται επιπλέον για κατοχή όπλου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img