ΑρχικήΤοπικά ΝέαΒρετανικές σημαίες υψώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου

Βρετανικές σημαίες υψώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησε ο δήμος Ρόδου, την περασμένη Δευτέρα, ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, για να  απευθύνει το ύστατο χαίρε στη μονάρχη αλλά και να τιμήσει το εθνικό συναίσθημα των Άγγλων που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο νησί μας αλλά και που διαχρονικά αποτελούν την πρώτη τουριστική αγορά για τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, υψώθηκαν βρετανικές σημαίες στους ιστούς που βρίσκονται στην πλατεία Δημαρχείου ενώ στην πρόσοψη του Μεγάρου έγινε βιντεοπροβολή του ύστατου «χαίρε» στη Μονάρχη.

Μάλιστα, αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος: «Η βασίλισσα Ελισάβετ, «σφράγισε» την ιστορία της Βρετανίας και της Ευρώπης με το παράδειγμα της ηγεσίας της.

Με την αφοσίωση και την ακλόνητη προσήλωσή της στο καθήκον για 70 χρόνια, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για όλο τον κόσμο.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια της μακροβιότερης μονάρχη στην Βρετανική ιστορία, στην οικογένεια της και στο λαό του Ηνωμένου Βασιλείου με τον οποίο η Ρόδος έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς. Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν σταθερά την προτίμησή τους στο νησί μας και κατατάσσονται στην πρώτη θέση των τουριστικών αφίξεων.

Στο νέο Βασιλιά Κάρολο Γ’, ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του»

Και κλείνοντας, ο κ. Καμπουράκης αναφέρει ακόμη ότι, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην εκλιπούσα μονάρχη και τιμώντας παράλληλα τους Άγγλους επισκέπτες μας, ο δήμος Ρόδου πρόβαλε στο Δημαρχιακό Μέγαρο το ύστατο «χαίρε» στη Βασίλισσα Ελισάβετ σε απευθείας μετάδοση.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img