ΑρχικήΤοπικά ΝέαΒαρύ κλίμα στη ΔΕΥΑΡ ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου

Βαρύ κλίμα στη ΔΕΥΑΡ ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου

#image_title

Από σήμερα πρέπει να αποχωρήσουν από τη ΔΕΥΑΡ οι 55 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού, μετά τη χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) η οποία απέρριψε το αίτημα της προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει, κάτι που, όπως εκτιμούν οι εμπλεκόμενοι, εισάγει την Επιχείρηση σε μία περίοδο κρίσης, κατά την οποία διακυβεύεται ακόμα και η ύπαρξή της!

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκάνησου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), την περασμένη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και μετά την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου, οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να αποχωρήσουν σήμερα κιόλας από τη ΔΕΥΑΡ, τουλάχιστον μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου οπότε και θα εκδικαστεί η έφεσή τους η οποία και θα κρίνει τελεσίδικα την παραμονή τους ή όχι στην Επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι, ούτως ή άλλως, μετά την απόρριψη των αγωγών τους από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία εργατικών διαφορών), δεν δικαιούνταν να πληρωθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο.

«Απρόσμενη εξέλιξη»

Σε δήλωσή του, χθες, ο δικηγόρος των εργαζομένων της πρώην ΔΕΥΑΙ, κ. Δήμος Μουτάφης, είπε: «Είχαμε μία απρόσμενη εξέλιξη. Πληροφορήθηκα το πρωί (σ.σ. χθες) στο δικαστήριο και εν μέσω δίκης που βρισκόμουν ότι, επί του αιτήματος της προσωρινής διαταγής που δικάστηκε την Παρασκευή, εκδόθηκε απορριπτική απόφαση.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διακοπεί άμεσα η εργασιακή σχέση των εργαζομένων με τη ΔΕΥΑΡ και να αποχωρήσουν αύριο (σ.σ. σήμερα) κιόλας από τις εργασίες τους.

Ήταν μία απρόσμενη εξέλιξη. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο και τώρα είμαστε πια εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης που είναι στις 9 Δεκέμβρη, για να κριθεί και τελεσίδικα το ζήτημα των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Μέχρι εκείνη την ώρα, ο κ. Μουτάφης δεν είχε συναντηθεί ακόμη με τους εντολείς του για να συζητήσουν το θέμα και να πάρουν απόφαση για τις επόμενες κινήσεις τους.
Ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ακόμη ότι, μετά την απόφαση αυτή, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια για να κρατήσει αυτούς τους εργαζόμενους.

Και είπε: «Η Διοίκηση εξάντλησε όλη της την καλή διάθεση-αυτό πρέπει να το πούμε. Και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, και ο Δημήτρης ο Τσίκκης και ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης, εξάντλησαν κάθε περιθώριο που είχαν για να παραμείνουν στην εργασία τους αλλά δυστυχώς αυτή η απρόσμενη εξέλιξη δημιουργεί ένα πάρα πολύ μεγάλο εμπόδιο και φοβάμαι ότι θα είναι εμπόδιο και στη λειτουργία της ίδιας της ΔΕΥΑΡ.

Αυτό είναι που με απασχολεί, ταυτόχρονα με την εργασία των εργαζομένων, είναι και το πώς θα συνεχίσει να εργάζεται η Επιχείρηση γιατί μιλάμε για το ένα τέταρτο περίπου του ενεργού προσωπικού της».

Η Διοίκηση

Βαρύ ήταν χθες το κλίμα και στη ΔΕΥΑΡ καθώς η Διοίκησή της πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη και απρόσμενη αυτή εξέλιξη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου και αμέσως, όπως λένε οι πληροφορίες, επικράτησε «παγωμάρα» στην αίθουσα.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρης Τσίκκης, καταρχάς είπε ότι είναι μία δικαστική απόφαση που τη σέβονται και θα συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μόλις τους κοινοποιηθεί επίσημα.

Κληθείς να κάνει ένα πρώτο σχόλιο, ο κ. Τσίκκης είπε ότι εάν και εφόσον αποχωρήσουν τελικά οι εργαζόμενοι αυτοί από τη ΔΕΥΑΡ, τότε θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της Επιχείρησης αφού χάνει το πιο ενεργό προσωπικό της και ηλικιακά.

Όπως είπε και ο δικηγόρος τους, στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι αυτοί είναι τεχνικοί που έσπευδαν να αποκαταστήσουν βλάβες, συνέβαλαν στη λειτουργία του Βιολογικού, στα αντλιοστάσια και γενικά στην ύδρευση-αποχέτευση.

Και δήλωσε ο κ. Τσίκκης: «Η ΔΕΥΑΡ μπαίνει σε περίοδο κρίσης και διακυβεύεται ακόμα και η ύπαρξή της! Γιατί δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της όσον αφορά στον τεχνικό τομέα».  Σημειώνεται ότι κάτι ανάλογο είχε τονίσει και ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, και στη δική του κατάθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.

Κλείνοντας ο κ. Τσίκκης είπε ότι περιμένουν εναγωνίως την έφεση.

Η συνεδρίαση

Όσον αφορά στη χθεσινή, τακτική, συνεδρίαση του Δ.Σ., καταρχάς σε ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων τους, ετοίμασαν τις δύο προτάσεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού χρηματοδότησης 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για έργα που αφορούν στην τηλεμετρία, νέα δίκτυα ύδρευσης και τοποθέτηση ηλεκτρονικών μετρητών στην Καλλιθέα, τη Ρόδο και την Ιαλυσό.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img