ΑρχικήΤοπικά ΝέαΕστιάτορας από τον Έμπωνα καταγγέλλει ελεγκτές της ΑΑΔΕ για απαράδεκτη συμπεριφορά

Εστιάτορας από τον Έμπωνα καταγγέλλει ελεγκτές της ΑΑΔΕ για απαράδεκτη συμπεριφορά

#image_title

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν προχθές το μεσημέρι, σε ταβέρνα στον Έμπωνα, όταν κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ, επιχείρησε να κάνει έλεγχο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το σερβίρισμα τουριστών, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στους επισκέπτες μας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο εστιατόριο του Μανώλη Μπάκη, και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους καθώς οι τρεις ελεγκτές που ήρθαν από τη Λαμία, δεν δέχτηκαν να περιμένουν να τελειώσει το σερβίρισμα των δεκάδων Γερμανών τουριστών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα, αλλά απαίτησαν να κάνουν άμεσα έλεγχο.

Ο κ. Μπάκης μίλησε στη «Ροδιακή» για το περιστατικό που σημειώθηκε στο εστιατόριό του και ιδιαίτερα αγανακτισμένος, έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους των ελεγκτών, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας ήταν ερειστικός και προσπάθησε να τον εκφοβίσει, λέγοντας: «Με γνωρίζεις εμένα; Με ξέρεις; Ξέρεις από πού είμαι;»

«Την Τρίτη ήρθαν τρία άτομα στο μαγαζί μου, εγώ είχα τρία γκρουπ τουριστών εκείνη την ώρα και μπήκαν μέσα. Ρωτάνε αν έκοψα απόδειξη, είπα όχι τώρα παίρνουμε παραγγελίες και μας είπαν να σταματήσουμε αμέσως.

Αμέσως μπήκαν και τουρίστες από άλλα δύο πούλμαν, όλοι Γερμανοί. Δεν μας άφηναν να συνεχίσουμε και δεν άλλαζαν γνώμη με τίποτα. Δεν μας άφηναν να δουλέψουμε παρά το ότι τους εξηγήσαμε ότι οι τουρίστες πρέπει σε 20 λεπτά να φύγουν καθώς κάνουν το γύρο του νησιού.

Σχεδόν όρμησαν πάνω στους ξεναγούς, μάς σταμάτησαν όλους και έγινε επεισόδιο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία άσχημη εικόνα για τους τουρίστες οι οποίοι και εκείνοι άρχισαν να διαμαρτύρονται.

Οι τρεις ξεναγοί που υπήρχαν εκεί, εξήγησαν στους τουρίστες ότι γίνεται έλεγχος και δεν μας αφήνουν να τους εξυπηρετήσουμε. Δεν μπορούσαν να περιμένουν δέκα λεπτά να τελειώσουμε το σερβίρισμα των ανθρώπων;

Μας έκαναν ρεζίλι…» δήλωσε ο κ. Μπάκης ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι το δικό του εστιατόριο είναι συνεχώς στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Έρχονται όλο σε εμένα… Μόνο ο Μπάκης υπάρχει στον Έμπωνα; Και μου βάλανε και πρόστιμο 250 ευρώ. Ήμασταν έτοιμοι να πιαστούμε στο ξύλο μέσα στον κόσμο, είπαμε βαριές κουβέντες αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έκαναν πίσω και δε δέχτηκαν κανένα συμβιβασμό να περιμένουν πέντε λεπτά ώστε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, όταν έρχονται οι τουρίστες παίρνει τις παραγγελίες ο ξεναγός ομαδικά, οι τουρίστες τρώνε και κόβεται ομαδικά το τιμολόγιο. Οι ελεγκτές όμως ζήτησαν το τιμολόγιο να κόβεται για κάθε τραπέζι ξεχωριστά.

Ο κ. Μπάκης τους είπε να τους υποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η διαδικασία για το τιμολόγιο ώστε να την αλλάξουν αν έτσι πρέπει να γίνει .

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι υπήρξε και διαπληκτισμός με έναν από τους ξεναγούς, που μάταια προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι δεν πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία του εστιατορίου.
«Όλοι οι τουρίστες ζητούσαν εξηγήσεις, εγώ ντροπιάστηκα… Μάταια προσπαθούσα να τους πείσω να περιμένουν λίγο για να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες, καθώς δεν είχαμε προσωπικό, είμαι με το γιο μου… Έγινε πανζουρλισμός…

Δέχτηκαν τις επιθέσεις μας αλλά δεν μας άφησαν να κάνουμε τη δουλειά μας. Τελικά επειδή η ώρα περνούσε και επειδή μας καθυστέρησαν έπιασαν όλοι και μας βοήθησαν, και οι ξεναγοί και οι οδηγοί, και εμείς γιατί έπρεπε να φύγουν» υπογράμμισε επίσης ο κ. Μπάκης και πρόσθεσε:

«Ντράπηκα για τη συμπεριφορά τους…  Εγώ είμαι από τους πρώτους στη Ρόδο που ασχολήθηκα με τον τουρισμό και θα έρθει ένας ξένος μέσα στο μαγαζί μου να φωνάζει και να μη σταματά τον καβγά; Μιλάμε για άτομα που δεν έχουν καθόλου ανθρωπιά, ευαισθησία, δεν τους ενδιαφέρει που δημιουργήθηκε αυτό το σκηνικό, ίσως γιατί είναι από άλλη περιοχή…

Δεν ήταν εικόνα αυτή που είδαν οι άνθρωποι. Δεν ντράπηκαν καθόλου τον κόσμο που είχαμε αν και μας έβλεπαν, δεν συγκινήθηκαν, δεν σεβάστηκαν κανέναν και αδιαφόρησαν απέναντι στους τουρίστες».

Μάλιστα, φανερά απογοητευμένος ο κ. Μπάκης κατέληξε λέγοντας ότι η ταβέρνα του προσφέρει για πολλά χρόνια υπηρεσίες στους τουρίστες κάνοντάς τους μάλιστα και δώρα και δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img