ΑρχικήΤοπικά ΝέαO Τούρκος ο Κερέμ, που βαπτίσθηκε «Βασίλης» στο Καστελλόριζο!

O Τούρκος ο Κερέμ, που βαπτίσθηκε «Βασίλης» στο Καστελλόριζο!

Ο έρωτας της Γωγώς και του Κερέμ είχε ακόμα μία συνέχεια, το περασμένο Σάββατο

#image_title

Της Ροδούλας Λουλουδάκη

Αυτός ο έρωτας είναι σε συνέχειες, σαν στις ταινίες. Πρώτα η συνάντηση της Γωγώς με τον Κερέμ, στο Καστελλόριζο το 2019, ενώ εκείνος πηγαινοερχόταν ως μηχανικός του καραβιού που έκανε το δρομολόγιο  από την απέναντι τουρκική πόλη Κας, μετά οι  αντιδράσεις οι οικογενειακές από πλευράς της Γωγώς, που την έκαναν να τον ακολουθήσει στην τουρκική πόλη, ύστερα ο εγκλωβισμός της εκεί στα χρόνια της καραντίνας του κορωνοϊού που αποτέλεσαν όμως το κρας τεστ γι αυτή τη σχέση και ακολούθησε η κάμψη των αντιδράσεων, η επιστροφή του ζευγαριού στο Καστελλόριζο πριν από επτά μήνες, ο πολιτικός τους γάμος και τώρα η βάπτιση του Κερέμ.

Μια βάπτιση για την οποία ο ίδιος, δέκα φορές είχε ρωτήσει τον παπά-Γιώργη  όπως μου είπε ο εμβληματικός παπάς του Καστελλορίζου, για το πότε θα γίνει!  Θα έπρεπε άλλωστε να προηγηθεί το κατηχητικό για έξι μήνες, να δοθεί η άδεια από τη Μητρόπολη και να αποτελέσει το γεγονός που ανέμενε πρωτίστως ο Κερέμ, αλλά και η Γωγώ, με δεδομένο ότι ήταν επιθυμία του. 
Έφτασα  στο μαγικό νησί για τη βάπτιση που έγινε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι, αλλά και για να δω τους πολλούς αγαπημένους φίλους που με καλωσορίζουν χρόνια με χαρά, αυτούς που μόλις φτάνω  τους μοιράζω τα φύλλα της «Ροδιακής»,   την εφημερίδα που  ψάχνουν και δεν τη βρίσκουν  αφού δεν είναι εύκολο να μπαίνει  σε καράβι καθημερινά και μάλιστα σε διαφορετικά δρομολόγια, για να φτάσει τόσο μακριά. 
Το μυστήριο έγινε στην προβλήτα, στο Μανδράκι. Σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, με την κολυμβήθρα, και τα μύρα να πέφτουν στο τέλος, στη θάλασσα. Νονός ο Νικόλας Ασβέστης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Μεγίστης και επιχειρηματίας.  

Ο άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή, αλλά και μέχρι σήμερα στηρίζει το ζευγάρι. Εξάλλου στο εστιατόριό του γνωρίστηκαν, τότε που η Γωγώ έφτιαξε φραπέ «στον Τούρκο» με ζεστό νερό, για να μην πίνεται! Είδα τη συγκίνηση στο πρόσωπό του την ώρα τέλεσης του μυστηρίου, αλλά και την αμηχανία. Δεν είναι εύκολο, άλλωστε. Τα συναισθήματα είναι έντονα και πιθανόν αντικρουόμενα εκείνη τη στιγμή. Κι όταν την επόμενη μέρα τον ρώτησα αν θέλει πια να τον φωνάζω «Βασίλη» –το όνομά του πεθερού του με το οποίο ο ίδιος επέλεξε να βαπτισθεί- η απάντησή του ήταν «σιγά-σιγά» και ήταν ειλικρινής.  

Ο παπά-Γιώργης Μαλτέζος, στα 50 και πλέον χρόνια που ιερουργεί, άλλες δύο φορές μου είπε ότι βάπτισε μουσουλμάνους Τούρκους,  χριστιανούς Ορθόδοξους. Και τις δύο φορές ήταν Τουρκάλες οι οποίες ήρθαν στο Καστελλόριζο,  τα προηγούμενα χρόνια ειδικά για να γίνει η επιθυμία τους πραγματικότητα.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img