ΑρχικήΤοπικά ΝέαΚαρίκης : Στις αρχές του 2025 θα έχουμε νέα σχολεία στη Ρόδο!

Καρίκης : Στις αρχές του 2025 θα έχουμε νέα σχολεία στη Ρόδο!

#image_title

«Αρχές του 2025 θα έχουμε νέα σχολεία στο νησί και αυτό είναι σημαντικό» , δήλωσε σήμερα στον Sky με αφορμή το διαγωνισμό για την κατασκευή 13 νέων εκπαιδευτηρίων μέσω ΣΔΙΤ στη Ρόδο ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης.

Με αφορμή την ακύρωση για τυπικούς λόγους της διαδικασίας που αφορά  τους όρους δημοπράτησης του δημοσίου διεθνούς διαγωνισμού  για την ανάθεση της σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το  έργο της μελέτης, χρηματοδότησης και τεχνικής διαχείρισης των δεκατριών νέων σχολικών μονάδων στη Ρόδο ο κ. Καρίκης είπε:

«Δεν ματαιώθηκε η διαδικασία  αλλά το διαδικαστικό κομμάτι ακυρώθηκε.   Για να είναι νόμιμη η  επιτροπή για να  έπρεπε να μετέχει σε αυτή μέλος του υπουργείου. Διαδικαστικά θα πάμε σε καθυστέρηση 40 ημερών.  Θα γίνει άμεσα   η επαναπροκήρυξη της διαδικασίας ώστε να  μην δημιουργηθούν προβλήματα ακύρωσης του διαγωνισμού .  Αν ακυρωνόταν αργότερα θα έπασχε σοβαρά  νομικά μετά και θα υπήρχε ο κίνδυνος να πέσει ο διαγωνισμός».

Πρόκειται για την κατασκευή όπως είπε ο κ. Καρίκης νέων σχολικών συγκροτημάτων σε δημοτικές ενότητες της Ρόδου.

«Μιλάμε για 11 σχολεία και δύο κλειστά γυμναστήρια. Πρέπει να αναφέρω την  πρόβλεψη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου να ξεκινήσει τη διαδικασία και να υπάρχει καθαρό ιδιοκτησιακό καθεστώς . Θα λυθεί έτσι το πρόβλημα της έλλειψης σχολείων στην πόλη θα δημιουργηθούν και δύο αθλητικές υποδομές. Είναι σημαντικό ότι ο εργολάβος που θα έχει την ευθύνη θα κάνει και συντήρηση των  κτιριακών εγκαταστάσεων. Μια εταιρεία θα αναλάβει και τα 13 έργα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε νέα σχολεία. Σε πρώτη φάση είχαν ενδιαφερθεί επτά μεγάλες εταιρείες που είχαν τις δυνατότητες να κάνουν τα έργα», δήλωσε ο κ.Καρίκης και πρόσθεσε

Σε ερώτηση αν χρειάζονται σχολεία και σε άλλες περιοχές τόνισε πως πρέπει να γίνουν σχεδιασμοί για τη Λάρδο και την Κρεμαστή.

«Στην Κρεμαστή  υπάρχουν ανάγκες είπε ο κ. Καρίκης αλλά δεν υπάρχουν οικόπεδα για τις διαδικασίες ΣΔΙΤ».

Ο κ. Καρίκης χαρακτήρισε επίσης σημαντική εξέλιξη για την υπογραφή του μνημονίου συναντήλιψης για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ χθες στην Αθήνα.

«Η υπογραφή του μνημονίου είναι σημαντική εξέλιξη για την ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ . Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της εταιρείας . Εμείς έχουμε δεσμευθεί να λειτουργεί σε μόνιμη βάση στο Δήμο. Τα επόμενα βήματα θα γίνουν   ώστε οι εργαζόμενοι της να  μείνουν κοντά μας . Συνεχώς ψάχναμε τρόπους για να λυθούν τα προβλήματα. Ελπίζω ότι όλα τώρα θα είναι καλά.  Η εταιρεία θα ασχολείται με δράσεις στο νησί για την προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι να  νομιμοποιηθούν άνθρωποι που χρόνια τώρα  ήταν ξεκρέμαστοι και περίμεναν  μια σύμβαση το χρόνο για να επιβιώσουν».

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img