ΑρχικήΤοπικά ΝέαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του εργολάβου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του εργολάβου

#image_title

Αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο η πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας της αλβανικής κοινότητας στην οποία θα συμμετέχουν συνεργάτες, συμπατριώτες και φίλοι του άτυχου Jani Topalli με κύριο αίτημά τους τη δικαίωση για τη δολοφονία του, για την οποία έχουν προφυλακιστεί ένας 53χρονος Ροδίτης ξενοδόχος και ο 20χρονος γιος του.
Ο πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας Δωδεκανήσου κ. Ari Kasapi βρίσκεται σε επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη Ρόδο προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την άγρια δολοφονία του 46χρονου εργολάβου.
Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κουντουριώτη στις 9 το πρωί με κατεύθυνση το Δικαστικό Μέγαρο έξω από το οποίο θα πραγματοποιηθούν σύντομες ομιλίες εκπροσώπων της αλβανικής κοινότητας και του σωματείου οικοδόμων κι αφού ολοκληρωθούν η πορεία θα συνεχιστεί με τελικό προορισμό την πλατεία Κύπρου όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συμμετέχοντες.
Όπως ανέφερε ο κ. Ari Kasapi στη «δημοκρατική», υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας, όχι μόνο από συμπατριώτες του Jani Topalli αλλά και από Ρόδιους, οι οποίοι θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους και να διαμαρτυρηθούν για το άγριο φονικό που συγκλόνισε όχι μόνο τη Ρόδο αλλά ολόκληρη την Ελλάδα όπως επίσης και την πατρίδα του θύματος, Αλβανία.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο εργολάβος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, αγνοούνταν από τις 28 Αυγούστου, έπειτα από ραντεβού με τον 53χρονο ξενοδόχο προκειμένου να του δώσει οφειλόμενα, στο πλαίσιο συμφωνίας που είχαν συνάψει. Με τους αστυνομικούς να αξιοποιούν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και να στέκονται στις αντιφάσεις του ξενοδόχου, μετά από εξαντλητική προανάκριση το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, κατόπιν προσαγωγής του 53χρονου και του 20χρονου γιου του, ο πρώτος ομολόγησε ότι τον σκότωσε.
Το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» ότι ο 20χρονος -που με τον με τον 53χρονο πατέρα του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία του εργολάβου οικοδομών- προσέφυγε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, προκάλεσε νέες αντιδράσεις εντός της αλβανικής κοινότητας και όχι μόνο.
Μάλιστα, η αναφορά του -όπως έγραψε η «δ»- ότι δεν είχε καμία εμπλοκή και αιτείται την άρση της προσωρινής κράτησης ή την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους ή την αντικατάστασή της με κατ’οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, εκθέτοντας ότι είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας καθότι έχει άλλα τρία αδέρφια και από την ηλικία των δεκαπέντε ετών, εργάζεται στην οικογενειακή τους επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην μίσθωση δωματίων και τη λειτουργία ενός μικρού εστιατορίου – καφέ προκάλεσε νέες αντιδράσεις, καθώς όπως αναφέρουν συμπατριώτες του Jani Topalli το θύμα είχε τρία παιδιά που έμειναν ορφανά γι αυτό στην πορεία διαμαρτυρίας θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο αίτημα του 20χρονου κατηγορούμενου.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως γράψαμε χθες, ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου εξετάστηκε η προσφυγή που υπέβαλε ο 20χρονος κατηγορούμενος με τον 53χρονο πατέρα του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, του εργολάβου οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ του Χαμίτ, 46 ετών, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, για την ακύρωση του υπ’ αριθ. 34/2022 εντάλματος προσωρινής κράτησης της Ανακρίτριας του Δ’ Θερινού Τμήματος Πλημμελειοδικών Ρόδου και την άρση, άλλως επικουρικώς, την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, που επιβλήθηκε σε βάρος του, δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος, με περιοριστικούς όρους.

Την απόρριψη του αιτήματός του έχει εισηγηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ προχθές οι συνήγοροι υπεράσπισής του κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Δημήτρης Βερβέρης εξέθεσαν προφορικώς αλλά και με υπόμνημά τους τις θέσεις τους έναντι της Εισαγγελικής προτάσεως αλλά και αυτές του εντολέως τους.
Όπως ανέφερε στη «δ» o πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας συγγενείς, φίλους και συνεργάτες που μετέβησαν στην Αλβανία για την κηδεία του 46χρονου έχουν επιστρέψει στο νησί και θα δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση της Κυριακής.
Ο άτυχος εργολάβος ήρθε από την Αλβανία στη Ρόδο και ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά ως οικοδόμος και στη συνέχεια με σκληρή δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του ομάδα και ως επιχειρηματίας πλέον να αναλαμβάνει και μεγάλες εργολαβίες που του επέτρεπαν να έχει μια οικονομική άνεση και να εξυπηρετεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συνεργάτης του στη «δ», επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου που λόγω του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων, είχαν έλλειψη ρευστότητας.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας, το θύμα είχε χάσει από πολύ νωρίς τον πατέρα του και ήρθε στη Ρόδο από την Αλβανία αναζητώντας καλύτερη ζωή. Στη Ρόδο δημιούργησε την οικογένειά του και εργαζόταν πολύ σκληρά από παιδί για να καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση στην οποία απασχολούσε αρκετούς εργαζόμενους.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img