ΑρχικήΤοπικά ΝέαΕκπρόσωπος Tύπου της περιφέρειας ορίστηκε χθες ο Γιώργος Υψηλάντης

Εκπρόσωπος Tύπου της περιφέρειας ορίστηκε χθες ο Γιώργος Υψηλάντης

#image_title

Τα καθήκοντα του εκπροσώπου Tύπου στην περιφέρεια Nοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει ο Γιώργος Υψηλάντης, όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Υψηλάντης που διετέλεσε διευθυντής στην ΔΕΥΑΡ και ήταν υποψήφιος με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου στις εκλογές του 2019, παρευρέθηκε στη χθεσινή συνέντευξη και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

«Σήμερα θα σας παρουσιάσω έναν πολύ καλό μου φίλο και καλό συνεργάτη τον Γιώργο Υψηλάντη. Τον γνωρίζετε όλοι και σας γνωρίζει και εκείνος και αυτό θα βοηθήσει πολύ το νέο του ρόλο που θα έχει από εδώ και πέρα» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους , προσθέτοντας ότι είναι μία εποχή στην οποία γίνεται πάρα πολύ απαιτητική η συνεχής ενημέρωση.

«Τα μέσα ενημέρωσης θέλουν τη μεγαλύτερη, την καλύτερη, την εγκυρότερη και τη συντομότερη ενημέρωση και οι πολίτες θέλουν απαντήσεις. Σε αυτό θέλουμε να κάνουμε το έργο σας πιο άμεσο και να δηλώσουμε για ακόμα μία φορά ότι αντιλαμβανόμαστε τη λογοδοσία και την επικοινωνία ως μία πολύ γερή υποχρέωση που με ευλάβεια την τηρούμε απαντώντας σε κάθε ερώτηση με συνέπεια. Αυτή είναι μία αντίληψη που φτάνει στα όρια της στάσης ζωής» είπε επίσης ο περιφερειάρχης και παρουσιάζοντας τον εκπρόσωπο Τύπου ανέφερε τα εξής:

«Ο Γιώργος Υψηλάντης από σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου της περιφερειακής αρχής.

Ένας άνθρωπος που έχει ένα πλούσιο βιογραφικό σε ό,τι αφορά την επαγγελματική δράση, ένας άνθρωπος με ένσημα στο στίβο της εργασίας, με ένσημα στην κοινωνία, την κοινωνική δράση, ένας ενεργός πολίτης, ένας άνθρωπος και με ένσημα στην πολιτική ζωή του τόπου.  Άρα ,στο πρόσωπό του τα χαρακτηριστικά αυτά του δίνουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τη στιγμή και όλα τα ζητήματα του «τι είναι πολιτική», είναι ένας άνθρωπος ο οποίος για εμένα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης και πάνω από όλα φίλος. Θέλω σήμερα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη, και να δηλώσω ότι είμαι χαρούμενος, που έχω στην ομάδα της σημερινής περιφερειακής αρχής ανθρώπους με τη δική του ποιότητα και τη δική του διαδρομή».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Υψηλάντης δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη το φίλο μου Γιώργο Χατζημάρκο για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλει. Χαρακτηριστικά και στάση που επέδειξε από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε μερικά χρόνια πριν στο στίβο της αυτοδιοίκησης.

Αυτό με τιμά ιδιαίτερα και είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα σήμερα να μου εμπιστεύεται έναν ρόλο που στην ουσία έχει να κάνει με την επικοινωνία της περιφερειακής αρχής και της κοινωνίας δια μέσου υμών, κάτι που νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να ενδυναμωθεί γιατί το πλούσιο έργο της περιφερειακής αρχής δεν νομίζω ότι περνά στην κοινωνία στο εύρος που θα έπρεπε αλλά και ταυτόχρονα η περιφερειακή αρχή έχει ανοιχτά αυτιά και ακούει την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Αυτό το ρόλο καθαρά σε πολιτικό, θεσμικό επίπεδο καλούμαι να υπηρετήσω. Είναι ένας ρόλος πολιτικός και θεσμικός δεν είναι υπηρεσιακός, η υπηρεσιακή μου σταδιοδρομία τελείωσε και τώρα πια έχω την άνεση και την ελευθερία του λόγου να υπηρετήσω χωρίς καμία δέσμευση άλλου είδους αυτά που πιστέυω και αγαπώ και αυτά είναι η αυτοδιοίκηση και η σημερινή περιφερειακή αρχή με την οποία ήμουν υποψήφιος το 2019. Αυτό που υπόσχομαι είναι ότι θα έχουμε μία συστηματική συχνή και ανόθευτη επικοινωνία».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για αφοσίωση στην ενημέρωση, στη λογοδοσία και στις διαρκείς απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν αυτή η απόφαση σχετίζεται με τις εκλογές, απάντησε ως εξής: «Απέχουμε πολύ από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν πολλά φαινόμενα fake news. Εμείς έχουμε κάνει γνωστό ότι παρουσιάζουμε πάντα την αλήθεια. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, άλλη αντίληψη και άλλη πρόταση ή άλλη κατεύθυνση και αυτό είναι απολύτως υγιές.

Αυτό που δεν είναι υγιές,  είναι αυτό που με τη μορφή οργανωμένης και κατευθυνόμενης καταιγίδας και καταιγιστικής ροής ψευδών ειδήσεων έχουμε αντιμετωπίσει. Αυτός που θίγεται από τη διάδοση ενός ψεύδους είναι ο πολιτικός χώρος στο σύνολό του, δηλαδή η ίδια η κοινωνία.

Εμείς το ζήσαμε αυτό και απαντάμε με πολιτικό και ξεκάθαρο τρόπο, για να παρουσιάζουμε την πραγματικότητα. Εμάς θα βοηθήσει σε αυτό η παρουσία του Γιώργου Υψηλάντη».

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση και ο κ. Υψηλάντης από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν έχει σχέση η απόφαση αυτή με τις εκλογές, και ότι κάθε σχετική κουβέντα τώρα είναι άκαιρη.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img