ΑρχικήΤοπικά Νέα32 χρόνια κάθειρξη «μοίρασε» το δικαστήριο για ναρκωτικά

32 χρόνια κάθειρξη «μοίρασε» το δικαστήριο για ναρκωτικά

#image_title

Με τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών ασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο «μοίρασε» συνολικά 32 χρόνια κάθειρξης και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ σε δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενους!

Και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι δικάστηκαν ωσεί παρόντες καθώς δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ έκαστος, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη υπόθεση αφορά έναν 26χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί πριν τρία χρόνια. με 32 συσκευασίες που περιείχαν περισσότερα από 76 γραμμάρια κοκαΐνης τα οποία φέρεται να προορίζονταν να διατεθούν σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Ειδικότερα, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.  Μετά την αξιολόγηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους, στις 31 Οκτωβρίου 2019 το βράδυ πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στην κατοικία του 26χρονου στο Φαληράκι αλλά και σε άλλους δύο υπαίθριους χώρους, τους οποίους ο αλλοδαπός φέρεται να χρησιμοποιούσε ως «καβάτζες» για την αποθήκευση των ναρκωτικών. Μάλιστα, στους υπαίθριους αυτούς χώρους οι αστυνομικοί βρήκαν και τις περισσότερες ποσότητες των ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κοκαΐνη βάρους 76,3 γραμμαρίων τοποθετημένη σε τριάντα δυο συσκευασίες έτοιμες για διαμοιρασμό
• Ζυγαριά ακριβείας
• 2 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 6.840 ευρώ

Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση όπου σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ισχυριστεί ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και δη από την κοκαΐνη. Ο ίδιος διέμενε με το θείο του που βρίσκεται στο νησί μας από το 2000,  όμως το προηγούμενο διάστημα από τη σύλληψή του αναγκάστηκε να φύγει και να διαμένει σε φτηνά ξενοδοχεία, ακριβώς λόγω της εξάρτησής του αυτής.

Στις δουλειές που κατά καιρούς έβρισκε και απασχολούνταν, γνώρισε ένα συμπατριώτη του, ο οποίος φάνηκε να έχει οικονομική άνεση αλλά και να γνωρίζει από ναρκωτικά. Σε αυτόν ο 26χρονος είχε πει ότι κάνει χρήση κοκαΐνης. Τότε ο συμπατριώτης του, τού ζήτησε να πάρει τα πράγματά του και να πάει να μείνει σε δωμάτιο που ενοικίαζε εκείνος, με τον όρο να μην αγγίζει όμως τίποτε. Ως αντάλλαγμα που φύλαγε τα πράγματα και δεν τα άγγιζε, ο Αλβανός θα έδινε στον 26χρονο μικροποσότητες κοκαΐνης (περίπου ένα γραμμάριο) ως επιβράβευση.

Ο συλληφθείς είχε τονίσει στην απολογία του ότι από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος δακτυλικών αποτυπωμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του. Επίσης είχε δηλώσει ότι γνώριζε πως στο χώρο υπήρχαν ναρκωτικά όμως δεν ήξερε τι ναρκωτικά ήταν και σε ποιες ποσότητες.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 26χρονος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση.

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης
Η δεύτερη υπόθεση που εξέτασε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων, αφορά έναν 32χρονο Έλληνα ο οποίος συνελήφθη, καταδικάστηκε (ερήμην) σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο 32χρονος είχε συλληφθεί στη Ρόδο να κατέχει δενδρύλλια κάνναβης αποξηραμένα και σε ανάπτυξη, εξοπλισμό καλλιέργειας, ζυγαριά αλλά και ένα πιστόλι.

Η σύλληψή του είχε γίνει από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την οποία κλήθηκε να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Έτσι στις 17 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος και έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι είχε αναπτύξει καλλιέργεια κάνναβης εσωτερικού χώρου.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
• 14 φυτά κάνναβης με ύψος έως 1,3 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου και υπό ελεγχόμενες συνθήκες ανάπτυξης
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 56,8 γραμμαρίων
• Καλλιεργητικός εξοπλισμός
• Ζυγαριά
• Πιστόλι replica με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο. Ενώπιον της ανακρίτριας όπου είχε βρεθεί ο 32χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Τα 126 γραμμάρια χασίς
Η τρίτη υπόθεση την οποία εξέτασε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών, χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον κατηγορούμενο, αφορά έναν 29χρονο αλλοδαπό από την Αλβανία που είχε συλληφθεί πριν από τρία χρόνια στη Ρόδο έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από 120 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η σύλληψη του 29χρονου είχε γίνει συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου 2019 στις 2 το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του 29χρονου αλλοδαπού όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 123,8 γραμμαρίων.
• Ζυγαριά ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 855 ευρώ

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, τον παρέπεμψε στην ανάκριση, όπου απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 29χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους.

Η «καβάτζα» και τα 557 γραμμάρια χασίς
Τέλος το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων επέβαλλε (ερήμην) ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη σε 32χρονο έλληνα ο οποίος είχε συλληφθεί με περισσότερο από μισό κιλό χασίς στην κατοχή του.
Η σύλληψη του καταδικασθέντος είχε γίνει στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Έτσι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, στις 6 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία και σε χώρο «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε ο 32χρονος όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη ακατέργαστη συνολικού βάρους 557,7 γραμμαρίων
• 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ
Σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Πηγη:Ροδιακη

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img