ΑρχικήΤοπικά ΝέαΟ Άγιος Ισίδωρος πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς

Ο Άγιος Ισίδωρος πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς

#image_title

Να γίνει ο Άγιος Ισίδωρος σημείο αναφοράς ως πετρόχτιστος οικισμός στο νησί, φαίνεται ότι είναι ο στόχος κοινότητας και κατοίκων τα τελευταία χρόνια καθώς θυμίζει χειμερινό προορισμό της βόρειας Ελλάδας και γίνονται παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμισή του που αν συνδυαστεί με την ποιότητα ζωής που προσφέρει, γίνεται πόλος έλξης για ντόπιους αλλά και επισκέπτες μας που θέλουν να ζήσουν μία διαφορετική Ρόδο το καλοκαίρι!

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται, μιλώντας στη «Ροδιακή», τόσο ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Στέλιος Βονάκης όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Λυριστής. 

Το χωριό των 75 κατοίκων παραμένει «ζωντανό» χειμώνα-καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, κατά τη θερινή περίοδο τουρίστες διαμένουν στον Άγιο Ισίδωρο αφού υπάρχουν πέντε-έξι παραδοσιακά σπίτια που έχουν ανακαινιστεί και δίνονται με Αirbnb.

Μάλιστα, όπως λέει ο κ. Λυριστής, αρέσει στους επισκέπτες μας καθώς πρόκειται για ένα ήσυχο μέρος, έχει καταστήματα που μπορούν να πιουν τον καφέ τους και να γευματίσουν ενώ το χωριό είναι «κόμβος» καθώς απέχει 25 χλμ. από τα Λίνδο-Λάρδο, όπως και από το Γεννάδι, 20 χλμ. από την Κάμειρο, 15χλμ. από τη Μονόλιθο ενώ είναι εύκολη η πρόσβαση και στο Πρασονήσι.

#image_title

Το χειμώνα πάλι, κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, οι κάτοικοι αυξάνονται στους 200-300 αφού «μετακομίζουν» εκεί οι Σιδερίτες που μένουν σε άλλες περιοχές του νησιού και καλλιεργούν τα κηπευτικά τους, μαζεύουν τις ελιές τους κτλ.

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι το αγαπούν το χωριό τους και δεν χάνουν την επαφή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έντονη είναι και η παρουσία της νεολαίας στο χωριό που, όπως λέει ο πρόεδρος, είναι δραστήρια.

Εκείνο, λοιπόν, που αναδεικνύει ο ίδιος είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, γίνεται μία προσπάθεια για την αισθητική αναβάθμιση του χωριού με έντονο το στοιχείο της πέτρας και κυρίαρχο έργο τα πετρόχτιστα τοιχία στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού, ενώ και τα σπίτια είναι πετρόχτιστα.

Αυτό αν συνδυαστεί και με τον στόχο τους που είναι να γίνουν πλακόστρωτα τα σοκάκια που διέρχονται το γραφικό χωριό και ενώνονται με τον κεντρικό  δρόμο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα αναβαθμίσει την εικόνα του χωριού.

Σ’ αυτή την προσπάθεια μετέχουν όλοι: η κοινότητα, ο δήμος και οι κάτοικοι, όπως λέει ο πρόεδρος, ενώ γίνονται και δωρεές από σιδερίτες της διασποράς. Δεν παραλείπει, επίσης, να επισημάνει την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον αντιδήμαρχο της περιοχής κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη.

Πηγη:Ροδιακη

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img