ΑρχικήΤοπικά ΝέαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου διοργανώνει το ΕΚΡ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου διοργανώνει το ΕΚΡ

#image_title

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου» προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που αποφάσισε η Διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με κύρια αιτήματα την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
Το θέμα θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ρόδου από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Εγγλέζο καθώς για πρώτη φορά απεργιακή συγκέντρωση δεν θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτήριο που στεγάζεται το ΕΚΡ αλλά έξω από το Νοσοκομείο της Ρόδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τεράστιες ελλείψεις και τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, διεκδικώντας μόνιμη και αποτελεσματική λύση.
«Τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου απαιτούν λύσεις κι εμείς ως Εργατικό Κέντρο κάνουμε πράξη ο,τι είχαμε υποσχεθεί αναδεικνύοντας το θέμα σε κάθε ευκαιρία. Στην συνεδρίαση της Τρίτης θα εισηγηθώ η απεργιακή συγκέντρωση στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, να πραγματοποιηθεί έξω από το Νοσοκομείο της Ρόδου. Στα αιτήματα της ΓΣΕΕ θα προσθέσουμε και την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Ρόδου και θα καλέσουμε να παραστούν εκπρόσωποι όλων των φορέων, κομμάτων όπως επίσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη την οποία συγκαλέσαμε στα γραφεία του ΕΚΡ τον περασμένο Ιούνιο», δήλωσε ο κ. Π. Εγγλέζος.

#image_title

Να υπενθυμίσουμε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 10 Ιουνίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκτός από την διοίκηση του ΕΚΡ, ο επίτιμος πρόεδρος κ. Σάββας Χατζησάββας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ.κ. Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στράτος Καρίκης, Γιώργος Τριάντος και Κώστας Ταρασλιάς, οι αντιπεριφερειάρχες Υγείας κα Χαρούλα Γιασιράνη και Πολιτισμού κ. Χρήστος Μπάρδος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, η πρόεδρος της ΔΕΕΠ κα Έφη Χαραλαμποπούλου, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών και διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος κ. Πολύμνια Γαλανού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Ρόδου κ. Χάρης Μπαρρός, ο πρόεδρος του ΔΣΡ κ. Βασίλης Περίδης, ο πρόεδρος του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας, το μέλος της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νικηφόρος Παπανικόλας, ο τέως δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου κ. Φιλήμονας Νικολάου, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, εκλεγμένοι από την ΠΝΑι, τον Δήμο Ρόδου, εκπρόσωποι του ΕΒΕΔ, του ΕΣΡ κ.ά. οι οποίοι θα προσκληθούν εκ νέου στην κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΡ μιλώντας στη «δ», η τοποθέτηση διοικητή στο Νοσοκομείο Ρόδου δεν έδωσε καμία λύση στα ανοικτά ζητήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν υπερβεί κάθε όριο ανοχής και αντοχής και την αναπόφευκτη ταλαιπωρία των ασθενών: «Καλούμε όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη του Ιουνίου αλλά και όλους τους κατοίκους του νησιού να δώσουν δυναμικό “παρών” την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας αλλά και τις φωνές μας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε λύση στο δίκαιο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Ρόδου αλλά και των νησιών της Δωδεκανήσου για άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας. Οι υπεύθυνοι θα έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με εμάς αλλά με την ίδια την κοινωνία που είναι οργισμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει με κάθε τρόπο, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για δωρεάν και άμεσες παροχές υπηρεσιών υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο εστάλη από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου προς το Γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη επιστολή με τις υπογραφές όλων των εκπροσώπων φορέων οι οποίοι συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Παναγιώτης Εγγλέζος στις 10 Ιουνίου, με μοναδικό θέμα την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Με την επιστολή, οι υπογράφοντες ζητούν την άμεση στελέχωση του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου:
«Από το Νοσοκομείο λείπει σχεδόν το μισό ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Με βάση τον οργανικό κανονισμό του 2012 ο οποίος είναι πιο περιορισμένος και από αυτόν του 1987, λείπουν 60 ειδικευμένοι γιατροί, 160 νοσηλευτές, 65 τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, 10 χειριστές ιατρικών μηχανημάτων και βοηθοί εργαστηρίων και 12 τεχνολόγοι-ακτινολόγοι και χειριστές-εμφανιστές – ενώ και οι διοικητικοί, τεχνικοί, καθαριστές, φύλακες, μάγειρες, λαντζέρισσες και τραπεζοκόμες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου. Αρκετές κλινικές και τμήματα δεν υφίστανται και δεν λειτουργούν για αρκετό καιρό και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών λειτουργεί με μη ειδικευμένους νέους γιατρούς με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την ασφάλεια, τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών. Στο αναισθησιολογικό τμήμα, η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική, αφού από τους εννέα υπηρετούντες κάποτε γιατρούς, έχει μείνει… ένας… Στην καλύτερη των περιπτώσεων… δύο.
Σε μία εποχή που οι καταστάσεις είναι τεταμένες και καθημερινά δεχόμαστε πυρά αμφισβήτησης από τους γείτονες, σας ζητάμε να μας κάνετε να νιώσουμε ασφαλείς και δικαιωμένοι που επιλέξαμε να ζήσουμε στα νησιά μας και να μεγαλώσουμε τις οικογένειές μας εδώ, δίνοντας άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Ρόδου αλλά και των νησιών της Δωδεκανήσου εξοπλίζοντας και επανδρώνοντας το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Θα διαπιστώσετε από τη λίστα που υπογράφουν την παρούσα επιστολή, ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι πλέον να διεκδικήσουμε και να αποτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση και υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img