ΑρχικήΤοπικά ΝέαΑθωώθηκε Ροδίτης επιχειρηματίας κατηγορούμενος σε υπόθεση μαστροπείας

Αθωώθηκε Ροδίτης επιχειρηματίας κατηγορούμενος σε υπόθεση μαστροπείας

#image_title

Αθωώθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, 52χρονος επιχειρηματίας της Ρόδου ο οποίος κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίας.

Πρόκειται για μία υπόθεση που φέρεται να εκτυλίχθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας και στην Αθήνα το χρονικό διάστημα 2004 έως και το Μάρτιο του 2006. Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνταν έξι άτομα, ένας 59χρονος και η 68χρονη αδελφή του, ένας 49χρονος, ο 52χρονος επιχειρηματίας του νησιού μας, ένας 59χρονος και μία αλλοδαπή 47 ετών, από την Ουκρανία.

#image_title

Τους έξι εμπλεκόμενους «βάραιναν» σοβαρές κατηγορίες για:

1. Συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

2. Εμπορία ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή από δράστες που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα

3. Σωματεμπορία κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα

4. Αρπαγή κατά συρροή

5. Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση

6. Άμεση συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων, κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και μη και κατ’ εξακολούθηση σε σωματεμπορία, κατ’ επάγγελμα κατά συρροή και μη και κατ’ εξακολούθηση και σε αρπαγή κατά συρροή.

Για αυτές πρωτόδικα, τον Φεβρουάριο του 2019, από το Εφετείο Αθηνών (Ε’ Τριμελές Κακουργημάτων) είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχαν επιβληθεί «βαριές» ποινές κάθειρξης. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τον 52χρονο επιχειρηματία του νησιού μας, του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 54 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 160.000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής, ο επιχειρηματίας (όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοί του) άσκησαν έφεση η οποία και εκδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς  ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, απάλλαξε τον 52χρονο από κάθε κατηγορία, κρίνοντάς τον αθώο.

Η υπόθεση σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά την εκμετάλλευση κυρίως αλλοδαπών γυναικών.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img