ΑρχικήΤοπικά ΝέαΧωρίς πλοίο θα μείνουν πάλι Κάσος και Κάρπαθος

Χωρίς πλοίο θα μείνουν πάλι Κάσος και Κάρπαθος

#image_title

Σοβαρό πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου  αναμένεται να δημιουργηθεί καθώς όλα δείχνουν πως ο όμιλος Attica Group ή  δεν θα παραστεί και δεν θα λάβει αύριο μέρος  στη διαδικασία του διαγωνισμού ή θα θέσει βέτο με την πρόταση που θα καταθέσει. Η προθεσμία για την κατάθεση των προτάσεων των εταιρειών προς την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών λήγει αύριο στις 10:00.

Αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα  στην εξυπηρέτηση του νησιού καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί πλοίο.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής   αν ο διαγωνισμός κριθεί άγονος τότε ο υπουργός Ναυτιλίας έχει την ευχέρεια να καλέσει τον ομιλο Attica Group και ενδεχομένως και άλλες εταιρείες που θα ήθελαν να καλύψουν τη γραμμή να συζητήσει μαζί τους και να  καταλήξει σε συμφωνία . Μπορεί ακόμη και να προχωρήσει στην επίταξη του ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

#image_title

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο δήμαρχος της Κάσου κ.Μιχάλης Ερωτόκριτος που είχε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Blue Star Ferries κ. Μιχάλη Σακέλη.

« Είχα επικοινωνία με τον κ. Σακέλη και μου είπε πως υπάρχει ένα θέμα με τις οφειλές του υπουργείου Ναυτιλίας προς την εταιρεία ύψους  40 με 45 εκατομμύρια ευρώ.Δεν θέλουν δηλαδή να αυξηθεί στα 65 εκατομμυρίων ευρώ  με τα 20.000.000 που θα κοστίσει η κάλυψη της γραμμής . Επικοινώνησα και με τον κ. Θεοδωράτο που μας είπε πως έχει κατατεθεί πρόταση προς το υπουργείο και αναμένει την απάντηση στις 22 που ανοίγονται οι φάκελοι», δήλωσε ο κ. Ερωτόκριτος.

Δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του ΣΑΣ κ. Κυριαζόπουλο.

Σε ερώτηση αν είναι εφικτό να δοθεί παράταση στα δρομολόγια του ΠΡΕΒΕΛΗΣ ο κ. Ερωτόκριτος δήλωσε:

«Το Πρέβελης ανήκει στην Blue Star πλέον. Ο διαγωνισμός αναφέρει να μπει στη γραμμή πλοίο Β ή Γ κατηγορίας.  Προσπαθούμε από την 1η Νοεμβρίου που θα εκκινήσει πάλι το Πρέβελης να δοθεί μια λύση», είπε ο κ. Ερωτόκριτος.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Ακολουθήστε μας
45,005ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
Διαβάστε
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img
Related News
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img