ΑρχικήΤοπικά ΝέαTα προτεινόμενα ωράρια μουσικής στα καταστήματα από την κοινότητα Ρόδου

Tα προτεινόμενα ωράρια μουσικής στα καταστήματα από την κοινότητα Ρόδου

#image_title

Τα ωράρια μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης Ρόδου συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου κοινότητας Ρόδου με πρόταση για διαχωρισμό της πόλης σε τρεις τομείς με διαφορετικά ωράρια.

Σύμφωνα με την πρόταση που ψηφίστηκε από το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου, το κέντρο της Ρόδου χωρίζεται σε τρεις τομείς, Α, Β και Γ όπου προτείνονται τα εξής ωράρια μουσικής:

Τομέας Α

Ο τομέας Α περιλαμβάνει τις περιοχές: Ακτή Μπουμπουλίνας, 7ης Μαρτίου, Πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Αλέξανδρου Παπάγου, Σοφοκλή Βενιζέλου, πλατεία Ακαδημίας, 28ης Οκτωβρίου, πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, Ακτή Μιαούλη, Καλύμνου.

Για τον τομέα Α τους θερινούς μήνες το ωράριο ισχύει έως τις 02:00 π.μ. και τους χειμερινούς έως τις 24:00. (Ως θερινή περίοδος ορίζεται το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως και 31 Μαρτίου).

#image_title

Τομέας Β

Ο τομέας Β περιλαμβάνει όλη τη  Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Για τον τομέα Β για τους θερινούς μήνες το ωράριο ισχύει έως την 01:00πμ και τους χειμερινούς έως τις 24:00

Τομέας Γ

Ο τομέας Γ περιλαμβάνει το υπόλοιπο της πόλης, πλην των τομέων Α και Β. Για τον τομέα Γ για τους θερινούς μήνες ισχύει το ωράριο έως τις 24:00 και τους χειμερινούς έως τις 23:00

Σημειώνεται πως για τη χρήση μουσικής εκτός του ωραρίου απαιτείται ειδική άδεια παράτασης ωραρίου που χορηγείται από την κοινότητα Ρόδου μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου ενώ για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου μέγιστης ηχοστάθμης  (80db) εντός του καταστήματος, προβλέπονται υψηλά πρόστιμα ξεκινώντας από 2.000 ευρώ.

Τα παραπάνω αποτελούν πρόταση της κοινότητας Ρόδου η οποία για να ισχύσει θα πρέπει να ψηφιστεί από την επιτροπή ποιότητας ζωής και από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ρόδου.

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img