ΑρχικήΤοπικά ΝέαΈφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης

Έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια

#image_title

Έφυγε απόψε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή αλλά και γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο πρώην Υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Δωδεκανήσου Αριστοτέλης Παυλίδης.

Γενήθηκε στο Πυλί της Κω και σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1966. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο εκεί πολυτεχνείο.

Είναι γιος του εκ Μικράς Ασίας καταγομένου Αντωνίου Παυλίδη και της Μαρίτσας Αν. Αναστασίου το γένος Χατζηγιακουμή από το Πυλί της Κω. Ο παππούς του Αριστοτέλης Παυλίδης καταγόταν από τη Μάκρη της Μικράς Ασίας και η γιαγιά του Αγγελικώ Χατζηδημητρίου από τα Μύλασσα της Μικράς Ασίας επίσης.

Το 1977 εξελέγη για πρώτη βουλευτής Δωδεκανήσων με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Από τότε εκλέγεται συνεχώς με εξαίρεση τις εκλογές του 1996, οπότε και απέτυχε να εκλεγεί. Το 1977 και 1979 εξελέγη γραμματέας της βουλής ενώ το 1982 κοσμήτοράς της. Στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Μητσοτάκη διετέλεσε υφυπουργός οικονομικών και την περίοδο 1990 – 1992 υπουργός εμπορικής ναυτιλίας.

Στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή[7] διορίστηκε υπουργός Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον σχηματισμό της δεύτερης κυβέρνησης που προήλθε από τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

#image_title

Δήλωση Μάνου Κόνσολα για την απώλεια 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του πρώην Υπουργού κ.Αριστοτέλη Παυλίδη:
” Ο Τέλης, για τους φίλους του αλλά και για όλους μας, συνομιλεί πλέον με την ιστορία.
Όπως συνομιλούσε για 45 χρόνια, σχεδόν μισόν αιώνα, με τους πολίτες της Δωδεκανήσου που τον τίμησαν σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.
Είχε πολύπλευρη προσφορά, πολλά από τα έργα που έγιναν στα νησιά μας έχουν τη δική του σφραγίδα.
Είχε όμως και μια άμεση και αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες.
Τους ένιωθε και τον ένιωθαν οικογένεια.
Ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη νησιωτικής πολιτικής, υπερασπιζόταν με πάθος τις θέσεις του, τις ιδέες του αλλά κρατούσε πάντα την πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδα ευπρέπειας.
Σήμερα υπάρχουν πολλοί στα Δωδεκάνησα που αισθάνονται το βάρος αυτής της απώλειας, που νιώθουν ότι έχασαν ένα δικό τους άνθρωπο.
Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.”

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img