ΑρχικήΤοπικά ΝέαΔικηγόρος από τη Ρόδο και τρεις συμβολαιογράφοι στην υπόθεση με τους εικονικούς...

Δικηγόρος από τη Ρόδο και τρεις συμβολαιογράφοι στην υπόθεση με τους εικονικούς γάμους

#image_title

Αρχηγός του κυκλώματος  με τους εικονικούς γάμους που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία  φέρεται να είναι μια δικηγόρος από την Ρόδο .

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, eγκληματική οργάνωση στη Ρόδο έστηνε εικονικά σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ Αιγυπτίων ψαράδων και άπορων γυναικών, με απώτερο σκοπό να πάρουν την άδεια παραμονής στη χώρα.

«Εγκέφαλος» της οργάνωσης φαίνεται να είναι μία δικηγόρος από την Ρόδο, η οποία λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους βρει Ελληνίδες συζύγους και στη συνέχεια να στήσει τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.

Ακόμη, άλλοι τρεις συμβολαιογράφοι εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς έχουν βάλει τις υπογραφές τους σε πλαστά σύμφωνα συμβίωσης, αλλά και ένας αλλοδαπός που ήταν μεταφραστής.

Έξι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, στις οποίες οι δράστες επιχείρησαν να εκδώσουν άδειες διαμονής με δικαιολογητικά στα οποία εμπεριέχονται εικονικά σύμφωνα συμβίωσης.

Για την υπόθεση αυτή, στην οποία έχει εξακριβωθεί η εμπλοκή δεκαπέντε ατόμων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα από κοινού υφαρπαγής ψευδής βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης.

Από 2.000 έως 3.000 ευρώ

Η υπόθεση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ξεκινά από το 2019 έως και σήμερα, εμπλέκεται και μία δικηγόρος της Ρόδου η οποία φαίνεται ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι τα ποσά που καταβάλλονταν ήταν της τάξης των 2.000 έως 3.000 ευρώ για τους εικονικούς αυτούς γάμους.

#image_title
- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img