ΑρχικήΤοπικά ΝέαΜάνος Κόνσολας : «Νομοσχέδιο με κίνητρα για τους γιατρούς των νησιών»

Μάνος Κόνσολας : «Νομοσχέδιο με κίνητρα για τους γιατρούς των νησιών»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη δέσμευση της Αν. Υπουργού Υγείας, κα. Ασημίνα Γκάγκα, ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο στο οποίο θα περιέχονται τα νέα κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετούν σε δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής είχε αναλάβει πρωτοβουλία για τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στην επιτροπή με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Είχε καταθέσει, μάλιστα, συγκεκριμένη πρόταση έξι σημείων που έτυχε ευρείας συναίνεσης και διακομματικής συμφωνίας:

1ον: Βαθμολογικά κίνητρα για την εξέλιξη των γιατρών στο ΕΣΥ, με την προϋπηρεσία σε δομή δημόσιας υγείας σε νησιωτική περιοχή  να προσμετράται διπλή.

2ον: Χορήγηση επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο, στους γιατρούς που  θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές.

3ον: Επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

4ον: Παροχή δυνατότητας στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν 18 μήνες σε  νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές να ξεκινήσουν την ειδικότητά τους σε νοσοκομείο,  εκτός επετηρίδας.

5ον: Δωρεάν εισιτήρια στους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες  περιοχές.

6ον: Να λαμβάνουν και οι ειδικευμένοι γιατροί που υπηρετούν στα νησιά το ειδικό  επίδομα που λαμβάνουν οι αγροτικοί γιατροί.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Αν δεν θέλουμε να αποβαίνουν άκαρπες οι προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων γιατρών στις δομές δημόσιας υγείας των νησιών μας, τότε πρέπει να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα θέσπισης νέων και γενναίων κινήτρων.

Το δημοσιονομικό κόστος θα είναι χαμηλότερο από το κόστος των αεροδιακομιδών, αλλά και από το κόστος που πληρώνουν σήμερα οι νησιώτες που αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερα νησιά ή και στην Αθήνα ακόμα, λόγω έλλειψης γιατρών».

- Διαφημιστείτε Εδώ -spot_img